základní část, 32. kolo
25.04.2015 20:45 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 2:3

Fotbalisté Excelsioru byli nesmírně blízko k vytouženému bodovému zisku proti již jistému mistrovi letošního ročníku PSV Eindhoven, ovšem nakonec o něj přišli v nastaveném čase a stále se tak musejí výrazně prát o záchranu. SBV je patnácté s jednatřiceti body na kontě a na šestnáctou Bredu má náskok tří bodů. PSV si po velmi vydřené výhře vytvořilo neuvěřitelný patnáctibodový náskok na druhý Ajax.

Po bezbrankovém prvním poločase se domácí brzy dostali do vedení, jenže PSV dokázalo záhy srovnat. SBV mělo vše ve svých rukách po proměněném pokutovém kopu a vyloučení Nicolase Isimata-Mirina, jenže hosté dokázali i v deseti v závěrečné dvacetiminutovce vývoj tohoto střetnutí otočit. Už ve 2. minutě utkání mohl skórovat nejlepší střelec Eredivisie Memphis Depay, jeho ránu skvělým zákrokem zlikvidoval gólman Coutinho.

Domácí strážce se musel znovu činit o čtyři minuty později, kdy po narážečce s Luukem de Jongem zneškodnil střelu Mahera. Přesně ve 20. minutě se zrodila největší příležitost úvodního dějství. Po úniku vypálil ze čtrnácti metrů Narsingh a jeho rána se odrazila od břevna na brankovou čáru, chybělo vskutku jen pár centimetrů. Po necelé půlhodině hry se dostal blízko k domácí svatyni van Mieghem, jenže trefil pouze boční síť.

Excelsior vstoupil mnohem lépe do druhé půle a v 51. minutě se dočkal vedení. Po rohovém kopu z pravé strany se míč odrážel všemi směry a nakonec se od nohy de Jonga dostal do sítě, ten si tedy výjimečně vstřelil vlastní branku. O deset minut později mohl stejný hráč vyrovnat, ale po centru z pravého křídla orazítkoval pouze břevno. Ihned na to se domácí konstrukce chvěla potřetí, když po narážečce pálil tentokráte do tyče Willems.

PSV se dočkalo zaslouženého vyrovnání přesně v polovině druhého poločasu, po pasu z levé strany sklepl de Jong balón nádherně hlavou pro Georginia Wijnalduma a ten z deseti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. V 72. minutě zahrál v pokutovém území rukou Isimat-Mirin, po druhé žluté kartě byl vyloučen a navíc následnou penaltu s přehledem proměnil Jeff Stans, který zamířil přímo pod břevno.

Nicméně hosté se nevzdali a i v oslabení dokázali o dvě minuty později vyrovnat. Prosadil se muž okamžiku Depay, který vypálil z přímého volného kopu z dvaceti metrů a míč doplachtil ke vzdálenější tyči, Depay tak letos vsítil už svou jednadvacátou trefu v Eredivisii. Ve zbývajícím průběhu střídala šance šanci, nakonec v první nastavené minutě rozhodl střídající Jürgen Locadia. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si naběhl do pokutového území opět Depay a ve skluzu poslal přihrávku před branku, kde už měl Locadia lehkou práci - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele