základní část, 29. kolo
05.04.2015 14:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - ADO Den Haag 2:3

Fotbalisté Den Haagu zvládli velmi důležité utkání v souboji o záchranu s konkurenčním Excelsiorem a i přes nepříznivý výsledek 1:2 nakonec vyhráli 3:2 brankou ve třetí nastavené minutě. V tabulce se tak posunuli na třinácté místo s jednatřiceti body o bod právě před svého nedělního protivníka a udělali výrazný krok k záchraně. SBV prohrávalo 0:1, po změně stran však dokázalo výsledek otočit. Jenže nezvládlo závěrečnou čtvrthodinu a zůstává bez bodu.

Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a už v 10. minutě se dostali do vedení, avšak branka nemohla být kvůli předchozímu ofsajdovému postavení uznána. V celém prvním poločase měl Den Haag lehce navrch a nakonec se dostal zaslouženě do vedení ve 34. minutě. Po přímém volném kopu Jakovenka z pravé strany se uvolnil na hranici pokutového území tradiční šutér Michiel Kramer a hlavou rozvlnil síť, vsítil už svou patnáctou branku v sezóně.

Po změně stran SBV zvýšilo svou aktivitu a nakonec dokázalo vyrovnat po necelé hodině hry. Adil Auassar si skvěle narazil balón s Ninosem Gouriyem a poté zamířil zblízka kolem gólmana Hansena doprostřed branky. Domácí se dostali do vedení o čtyři minuty později zásluhou Gouriyeho. Van Weert neuspěchal rozehrávku a kolmicí uvolnil čtyřiadvacetiletého nizozemského útočníka, který kolem vyběhnutého Hansena poslal míč k bližší tyči - 2:1.

Den Haag v závěrečné dvacetiminutovce zvýšil svou útočnou aktivitu a vyrovnat dokázal v 79. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko si Meijers vyměnil balón s Rolandem Albergem a ten z levého rohu pokutového území překrásně zamířil do vzdálenější šibenice, tuto parádní trefu si budou fanoušci určitě ještě dlouho pamatovat. Když už se zdálo, že se oba celky spokojí s bodem, tak hosty spasil opět Kramer.

Ten vstřelil svou druhou branku v zápase a v letošním ročníku se trefil již pošestnácté, hlavně díky němu se Den Haag nenachází na sestupových pozicích. Ve třetí nastavené minutě po centru střídajícího Eduarda z levé strany stál Kramer opět ve správnou chvíli na správném místě a tradičně hlavou zamířil z deseti metrů do horní poloviny branky - 2:3. Excelsior v příštím kole přivítá silný Arnhem, Den Haag se utká doma s Utrechtem.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele