základní část, 20. kolo
31.01.2015 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 2:1

V Eindhoven to dlouho vypadalo na obrovskou senzaci, fotbalisté PSV nakonec proti Willemu II dokázali nepříznivý stav zvrátit a jejich náskok v čele se po tomto kole určitě nezmenší. Hosté se dostali do senzačního vedení v první půli, domácí však dvěma slepenými góly z 84. od Locadii a z 87. od Depaye otočili výsledek.

Od prvních minut PSV potvrzovalo roli favorita, mělo mnohem víc ze hry a Tilburg zahrozil jen výjimečně. V 9. minutě našel krásným pasem Guardado De Jonga, ten míč sice dobře zpracoval, jeho střela z úrovně penalty byla ale velice slabá a mířila přesně do rukavic připraveného Lamproua. A když ve 28. minutě Lamprou fantasticky vychytal hlavičkujícího Wijnalduma, vzali si slovo hosté.

Hráči Tilburgu získali rohový kopu, k němuž se postavil Robbie Haemhouts a na přední tyči se dokázal prosadit Robert Braber. Defenziva PSV trestuhodně zaspala, všichni zkoprněle stáli a pouze sledovali, jak Zoet tahá míč ze sítě. Celá natěšená aréna v tu chvíli naprosto ztichla.

Následně byl hrdinou okamžiku opět gólman Willemu Kostas Lamprou. Bravurní robinzonádou zlikvidoval hlavičku Tamata z bezprostřední blízkosti a poradil si i s nadcházejícími dvěma střelami ze střední vzdálenosti - pokusy Ariase i později Depaye vytáhl konečky prstů nad břevno.

Druhý poločas se nesl v podobného duchu, jako dějství první. Domácí bušili do kompaktní obrany Tilburgu, a když už zadní řady hostujícího celku selhaly, ještě tam pořád stál vynikající řecký gólman. Čtvrthodiny před koncem se PSV naskytla jedinečná příležitost k vyrovnání. Locadia si píchl míč okolo Lamproua a ten ho poslal k zemi. Rozhodčí odpískal pokutový kop, ovšem nemohoucnost Eindhoven podtrhl Depay, který vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Zanedlouho mohlo být ještě hůř, ofenzivní hráč Willemu Cabral se perfektně uvolnil, navedl si míč po robbenovsku do středu na levačku a pak orazítkoval levou tyč Zoetovy svatyně. Nedáš, dostaneš. V 84. minutě předvedl podobnou akci jako Cabral tentokráte Locadia jen s tím rozdílem, že skóroval. Obrat dokonal tři minuty nato penaltový nešťastník Memphis Depay - domácí dokázali odražený míč z rohu vrátit zpět do malého vápna, kde už byl připravený právě dvacetiletý talent a ten z voleje rozjásal Philips Stadion.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Depay

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele