základní část, 4. kolo
31.08.2014 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven pokračují v pohádkovém tažení letošní sezónou a v tuto chvíli zaznamenali již své osmé vítězství v řadě za sebou. Tentokráte si v domácím prostředí poradili s Arnhemem po výsledku 2:0 a s dvanácti body suverénně dominují Eredivisii, celkové skóre 14:3 ze čtyř zápasů navíc budí velký respekt. Hosté jsou naopak s jediným bodem na předposledním sedmnáctém místě a na atak pohárové Evropy to zatím nevypadá.

V úvodním poločase hrály oba výběry velmi opatrně a rozhodně to nevypadalo, že by se spolu utkaly dva celky, které by chtěly bojovat o nejvyšší příčky. V podstatě jediná vážnější šance byla k vidění minutu před koncem prvního poločasu a nemohl se o ní postarat nikdo jiný než ostrostřelec Memhpis Depay, který se v předchozích třech zápasech trefil hned pětkrát. Tentokráte vypálil z obrovské dálky a jeho kroucenou ránu zastavilo až břevno.

PSV se dostalo na koně ihned po změně stran, konkrétně ve 48. minutě. Luuk de Jong nejprve po levé straně prošel až do pokutového území, tam sice o balón přišel, ovšem po přistrčení od Narsingha vypálil z jedenácti metrů po zemi přesně k levé tyči. V dalších minutách znovu na Philips Stadium žádné velké vzrušení k vidění nebylo, teprve v závěrečné čtvrthodině se začaly dít věci. Přesně v 75. minutě spálil obrovskou příležitost střídající Achenteh.

Ten napřáhl po sólu z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skvělá rána orazítkovala levou tyč. Za necelých pět minut byl velmi blízko vyrovnání Labyad po velkých zmatcích v domácí defenzívě, nicméně perfektní zákrok vytáhl Zoet a jeho ránu vyrazil na rohový kop. Postupem času začali hosté otevírat okénka v obraně a PSV začalo hrozit z rychlých brejků, navíc skvěle pracovalo v obraně a houževnatého soupeře do ničeho nepustilo.

Přesně v 90. minutě měl na kopačce svůj druhý gól de Jong, jenže tentokráte po krásné přihrávce od Jozefzoona nevyzrál na brankáře Velthuizena, který vyrazil míč na rohový kop. O necelou minutu později se mohli domácí definitivně uklidnit. Po levé straně unikl Depay, udělal kličku brankáři, a i když ho nepřekonal, tak se k odraženému míči se dostal Adam Maher, který krásnou střelou z hranice pokutového území uklidil balón pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele