základní část, 16. kolo
14.12.2014 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli další velmi obtížný duel a po snadné výhře v Evropské lize si nyní poradili v domácím prostředí se silným Twente po výsledku 2:0. O tříbodovém zisku rozhodli v prvním poločase, kde vsítili obě dvě branky a soupeř již odpověď nenašel. PSV je tak stále první s jednobodovým náskokem na Ajax a navíc má před sebou zápas s Feyenoordem k dobru, Enschede je šesté s pětadvaceti body.

Favorit tohoto utkání začal aktivněji, nicméně po necelé čtvrthodině hry mohli skórovat hosté. Po krásné přihrávce Mokhtara se v pokutovém území ocitl Börven, jenže napoprvé slabou střelou Zoeta nepřekonal a s dorážky mířil mimo. Na druhé straně naopak domácí udeřili ve 21. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany si našel na zadní tyči místo Luuk de Jong a hlavou poslal míč do tyče, který se následně odrazil do sítě - 1:0.

V dalších minutách se hrálo velmi vyrovnaně a bez velkých šancí, ovšem hosté dostali druhý tvrdý direkt v nastavení úvodního dějství. Po krásné narážečce Narsingha s de Jongem přihrával první jmenovaný před branku a tam z brankového území uklidil s přehledem balón doprostřed branky osamocený Georginio Wijnaldum. Po změně stran pokračovali domácí ve své aktivitě a třetí trefu mohli přidat v 53. minutě.

Po krásném pasu z levé strany propadl míč do vápna k volnému Depayovi a ten ho z první poslal zhruba metr vedle hostující branky. V polovině druhého poločasu mohlo Twente snížit, když po rohovém kopu Ziyecha hlavičkoval Bengtsson a těsně před brankovou čarou odkopával míč do bezpeří Guardado. Zhruba deset minut před koncem opět hrozili domácí po rohovém kopu. Ten rozehrál Depay a hlavičkující Narsingh mířil jen do gólmana Stevense.

V samém závěru nejprve zahrozil Corona, který po přímém volném kopu Ziyecha z pravé strany hlavičkoval u vzdálenější tyčky z ostrého úhlu a brankář Zoet dobrým zákrokem odvrátil míč na rohový kop. V poslední minutě mohl na druhé straně přidat třetí gól ostrostřelec Depay, ale po centru Hendrixe zasáhl u levé tyčky famózně Stevens a zabránil tak třetí brance.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele