základní část, 27. kolo
15.03.2015 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 2:1

Fotbalisté PSV Eindhoven dokázali v domácím prostředí porazit Groningen nejtěsnějším poměrem 2:1 a znovu se přiblížili zisku mistrovské trofeje, sedm kol před koncem mají jedenáctibodový náskok na druhý Ajax. Jejich tříbodový zisk se ale rozhodně nerodil lehce. Utkání bylo vyrovnané, domácí sice měli více střeleckých pokusů, ale netradičně menší procentuální držení míče.

Groningen je v tabulce Eredivisie na jedenáctém místě se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Ten vstoupil do zápasu aktivněji a už v 5. minutě se dostal do obrovské příležitosti. Mahi unikl po pravé straně a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele na hranici brankového území van der Veldena. Nicméně proti jeho ráně zblízka famózně zakročil gólman Zoet. Přesně o pět minut později zahrozili hosté znovu.

Opět byl u toho Mahi, který krásným pasem našel rozběhnutého Cheryho. Tomu ale v ideální pozici střela nesedla a Zoet tak balón s přehledem chytil. PSV naopak udeřilo v 11. minutě zásluhou Georginia Wijnalduma. Ten si na hranici pokutového území pěkně narazil s de Jongem a krásnou střelou z dvanácti metrů pokořil bezmocného Padta - 1:0. Po pětadvaceti minutách hry mohl navýšit náskok PSV de Jong, ale ten z jasné pozice branku hostů přestřelil.

Stejný hráč promarnil další možnost o minutu později. Po nahrávce Depaye byl v pokutovém území jasně faulován Wijnaldum obráncem Kappelhofem a nařízen byl pokutový kop. Nicméně de Jong ho nezahrál ideálně a nechal vyniknout Padta, který míč vyrazil. V závěrečné pětiminutovce první ůle nejprve zakončoval Kappelhof a jeden z domácích hráčů odkopával míč do bezpečí na poslední chvíli, na druhé straně předvedl fantastický zásah Padt po ráně de Jonga na vzdálenější tyč.

Groningenu se podařilo srovnat ve 43. minutě. Po rohovém kopu Rusnáka hlavičkoval ze sedmi metrů osamocený Eric Botteghin a Zoet se po míči natahoval marně. PSV nakonec vsítilo rozhodující trefu v 66. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany sklepl de Jong míč pro Nicolase Isimata-Mirina a ten z otočky rozvlnil síť. Čtvrthodiny před koncem mohl ještě navýšit náskok Eindhovenu opět de Jong, avšak ve vyložené možnosti pálil příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele