základní část, 6. kolo
21.09.2014 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Cambuur Leeuwarden 4:0

Fotbalisté Eindhovenu zcela zapomněli na minulou ligovou porážku na půdě Zwolle a po úspěšném startu do základní skupiny Evropské ligy předvedli svou kvalitu Cambuuru. Ten musí skousnout vysokou porážku 0:4 a to se ještě PSV muselo obejít bez svého klíčového útočníka Memphise Depaye. Eindhoven si tak udržel první příčku s patnácti body a před Ajaxem má tříbodový náskok, Cambuur klesl s jedenácti body na pátou příčku.

Domácí vsítili v každém poločase dvě branky a s naprostým přehledem kontrolovali průběh hry. V úvodní dvacetiminutovce se na Philips Stadium nic zajímavého nepřihodilo a ihned na to udeřil eindhovenský výběr z ničeho nic. Po přímém volném kopu Adama Mahera z třiceti metrů se na zadní tyči objevil Luuk de Jong a zblízka snadno dopravil balón do sítě. Rozhodující okamžiky utkání se zrodily v závěrečné desetiminutovce prvního dějství.

Nejprve PSV zvýšilo svůj náskok po obloučku Jetro Willemse. Ten napřáhl z třiceti metrů a vyběhnutý brankář Nienhuis celou situaci podcenil, už se nestačil vrátit a tuhle branku si rozhodně za rámeček nedal. Ve 41. minutě navíc hrál Cambuur o deseti, když trávník musel po druhé žluté kartě opustit Lucas Bijker. Po změně stran domácí drželi balón a soupeře do ničeho nepustili, další atraktivní momenty se zrodily až ve druhé polovině druhého dějství.

Hosté totiž museli otevřít okénka v defenzívě a to se jim nakonec vymstilo. Nejprve po přihrávce Mahera pálil nebezpečně k levé tyči Wijnaldum, branku ale nakonec o malý kousek minul. Definitivně rozhodnuto bylo necelou čtvrthodinu před koncem po perfektně rozehraném rohovém kopu. Po signálu si na penaltové značce udělal prostor Jeffrey Bruma a přesně umístěnou hlavičkou rozvlnil hostující sít‘potřetí.

Neuběhly ani dvě minuty a gólman Nienhuis musel lovit míč ze své branky počtvrté. Po pasu z levé strany z hranice pokutového území se u vzdálenější tyčky ocitl Maher a lehkou tečí hlavou skóroval. Hosté se pokusí odčinit tento neúspěch v příštím kole na půdě Excelsioru, PSV se naopak pokusí zlomit prokletí na půdě konkurenčního Heerenveenu a určitě bude chtít získat další velmi důležité tři body.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele