základní část, 29. kolo
04.04.2015 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Willem II 1:0

Domácí Zwolle bylo v duelu s Tilburgem jasně aktivnějším týmem, nakonec však vstřelilo jediný gól - po změně stran se prosadil van Polen. I to však stačilo na zisk tří bodů. Hosté sice mohli vyrovnávat po velké šanci Dijkse, nakonec však všechny body zůstaly zaslouženě doma a Zwolle se tak i nadále drží na příčkách pro play-off Evropské ligy.

Tilburg přijel v poměrně dobré formě, a dalo se tedy čekat, že utkání nabídne spíše vyrovnanou podívanou; že to ale bude v prvním dějství až taková nuda, to si fanoušci určitě nemysleli. Oba týmy se velice dlouho vzájemně oťukávaly, až po půlhodině hry to v ochozech poprvé zahučelo, když Drost hlavičkoval na bránu a míč musel do bezpečí odklízet bránící Haemhouts; Nijland následnou dorážku opřel příliš vysoko.

Jedna jediná šance za celých 45 minut je na nizozemské poměry opravdu málo, hráče tak do kabin doprovázelo bučení. Zwolle nicméně působilo fotbalovějším dojmem; zatímco Tilburg se nedostal ani k jediné střele, domácí se aspoň místy snažili. Po změně stran nabralo utkání trochu rychlejší spád a už ve 48. minutě pálil po odraženém rohu van Hintuma opět Nijland, hostující defenziva ale jeho střelu tečovala mimo tři tyče.

Fanoušci Zwolle se s přibývajícími minutami začali dovolávat příchodu českého reprezentanta Tomáše Necida, a domácí trenér jim vyhověl v 67. minutě - a o chvíli později se už Necid ocitl v doposud největší šanci zápasu, když gólman Lamprou vyrazil dělovku van Hintuma přímo k jeho nohám. Čerstvý útočník se pokoušel zakončovat hned dvakrát, ani jednou však neuspěl.

Jen o pár vteřin později se však už skóre měnilo: byl u toho opět skvělý van Hintum, respektive jeho parádní centr z rohového kopu, který našel Brama van Polena. Ten sice měl trochu i štěstí, že se mu podařilo propasírovat míč do sítě skrumáží těl ve vápně, nicméně Zwolle šlo konečně do vedení. Necid ještě krátce nato sklepl míč Thomasovi, který jej posunul na střílejícího Brama, za Lamprouem ale zazvonila tyč.

V poslední minutě zápasu měl pojišťující branku na noze Ryan Thomas, stoprocentní šanci ale zahodil - bůhvíjak se mu povedlo přestřelit, ačkoliv byl v ideální pozici. Domácí toho mohli záhy litovat, jenže jejich gólman Warner Hahn vytáhl v nastavení vynikající zákrok proti Dijksově voleji a zajistil tak svému týmu těsné vítězství.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele