play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
21.05.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 1:2

Fotbalisté Arnhemu potvrdili velmi dobrou formu z jarní části sezóny a v prvním zápase semifinále play-off o Evropskou ligu dokázali porazit konkurenční Zwolle na jeho půdě v poměru 2:1. Domácí se sice v prvním poločase dostali do vedení, ofenzivně laděné Vitesse ale dokázalo během šesti minut ve druhém dějství otočit vývoj tohoto duelu a do domácí odvety si tak odveze velmi nadějný výsledek.

V domácím dresu odehrál celé utkání český útočník Tomáš Necid, ovšem ten nedokázal navázat na tři zásahy z předchozích dvou zápasů a tentokráte vyšel gólově naprázdno. Domácí celek vstoupil do utkání mnohem lépe a v prvním poločase měl lehce navrch. Po čtvrthodině hry vypálil z velké dálky právě Necid a gólman Room měl s jeho pumelicí z dobrých třiceti metrů plné ruce práce.

Arnhem hrozil hlavně z rychlých brejků a v polovině prvního poločasu se mohl dostat do vedení. Po nádherné přihrávce Dikse za obranu převzal balón Ibarra a vystřelil z pravé strany pokutového území, brankář Hahn ovšem předvedl vskutku fantastický zákrok. Zwolle vsítilo vedoucí gól tohoto utkání po půl hodině hry zásluhou Maikela van der Werffa a velkou měrou tomu přispěla obrovská hrubka Davyho Pröppera.

Ten ve středu hřiště doslova namazal míč na nohu Lukokiho, který našel na levé straně pokutového území van der Werffa a ten z první vypálil přesně ke vzdálenější tyči. Krátce po změně stran mohl srovnat Valeri Kazaišvili, který se prokličkoval až před hranici pokutového území a levou tyč minul o pár decimetrů. Po hodině hry zahrozil na druhé straně Necid, jenže po centru Lukokiho z pravé strany zamířil hlavou jen do rukavic brankáře Rooma.

Arnhem dokázal vyrovnat přesně v polovině druhé půle. Po čtyřech minutách strávených na hřišti vystřelil ze třiceti metrů Marko Vejinovič a Hahn předvedl nejistý zákrok, míč pak s pomocí tyče zapadl do sítě. O šest minut později otočil vývoj tohoto zápasu Kazaišvili. Po nádherném sólu dalšího střídajícího hráče Wallace převzal balón na levé straně šestnáctky právě gruzínský útočník a zblízka překonal bezmocného Hahna.

O dvě minuty později mohl srovnat Saymak, který při svém prvním doteku s míčem vystřelil z dvaceti metrů a Room naprosto fantasticky vyrazil balón konečky prstů nad svou branku. Zwolle až do závěrečného hvizdu znovu zahrozit nedokázalo a v následné odvetě ho tak čeká nesmírně složitá úloha.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele