základní část, 3. kolo
24.08.2014 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 2:1

Fotbalisté Zwolle pokračují v pohádkové jízdě nejvyšší soutěží a i ve třetím zápase tentokráte proti papírově silnějšímu protivníkovi dokázali vybojovat tři body. V utkání s Arnhemem sice prohrávali od poloviny úvodního dějství, ovšem zhruba dvacet minut po přestávce dokázali vyrovnat a o svém vítězství rozhodli brankou dvě minuty před koncem utkání. Podruhé za sebou tak rozhodli v samém závěru a pro odvetu se Spartou jsou velkou hrozbou.

V základní sestavě soupeře pražského celku ve 4. předkole Evropské ligy opět nastoupil český krajánek Tomáš Necid, který odehrál 64 minut, ale do střeleckých listin se nezapsal. Zwolle má na kontě devět bodů a prozatím se dostalo do čela tabulky. Vitesse naopak nedokázalo navázat na dvě předchozí povedené sezóny a s jedním bodem se nachází na sestupových příčkách. Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, nicméně o branky nouze nebylo.

Arnhem vstoupil do prvního poločasu mnohem lépe a měl také více ze hry, zaslouženého vedení se dočkal ve 24. minutě. Pröpper na hranici pokutového území vypálil velmi tvrdě a jeho skákavá rána překvapila gólmana Boera, který trochu zaváhal, a míč tak skončil u jeho pravé tyče. O dvě minuty později mohlo Vitesse pojistit svůj náskok, když se Leerdam dostal na pravé straně vápna ke střele a z dobré pozice nakonec trefil jen boční síť.

Po změně stran ale Zwolle lehce ožilo a snažilo se vyrovnat, díky mírnému tlaku se mu to nakonec podařilo v 65. minutě. Po přímém volném kopu van der Werffa zhruba z dvaadvaceti metrů propadl balón skrz zeď a zapadl k bližší tyči, gólman Room skákal úplně na druhou stranu. Od této chvíle hrály oba výběry opatrně a vypadalo to, že už se žádné branky nedočkáme, nicméně vítězství Zwolle zařídil v 88. minutě střídající Nijland.

Domácí využili ztráty míče v obranných řadách soupeře, van der Heijden vlastně přihrál do běhu Lukokimu, ten zatáhl balón k brankové čáře, odkud ho přihrál do šestnáctky na Nijlanda, a ten nekompromisní ránou pod břevno rozradostnil své fanoušky. Zwolle se bude snažit prodloužit svou stoprocentní ligovou bilanci po utkání na Spartě příští víkend na půdě Bredy, Vitesse zajede na hřiště PSV.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele