základní část, 21. kolo
04.02.2015 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Dordrecht 4:0

Fotbalisté Zwolle dokázali potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí proti poslednímu Dordrechtu a díky snadnému vítězství 4:0 se v tabulce posunuli na třetí místo s devětatřiceti body o bod před Feyenoord. O svém drtivém vítězství rozhodli až v samém závěru utkání, kdy hosté museli otevřít hru a během devíti minut hned třikrát inkasovali. Nováček soutěže je tak stále poslední s jedenácti body a nedokázal navázat na dvě poslední úspěšné vystoupení.

Zwolle se tentokráte ještě muselo obejít bez elitního českého útočníka Tomáše Necida, který se po čerstvém podpisu smlouvy nedostal ani na lavičku. Domácí byli v celém průběhu utkání mírně lepším celkem, ovšem v úvodní šanci se ocitli hosté už v 5. minutě. Z dálky vypálil van Overeem a brankář Hahn dokázal výborným zákrokem vyrazit míč na rohový kop. Domácí poprvé zahrozili v polovině prvního poločasu.

Po pasu z pravé strany se dostal do zakončení Thomas, ale proti jeho pokusu famózně zasáhl gólman te Loeke. Po odehrané půlhodině vypálil z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů van der Werff a jeho přízemní střela minula pravou tyč o pár decimetrů. Zwolle se nakonec dostalo po zásluze do vedení dvě minuty před přestávkou. Střela Sheralda Beckera byla odražena přímo k nohám Stefana Nijlanda a nejlepší střelec týmu uklidil balón z první k levé tyči.

Ještě do poločasu mohl navýšit vedení PEC nabíhající Drost, avšak jeho slabou střelu dokázal Peersman odkopnout do bezpečí před dorážejícím Beckerem. Domácí znovu zahrozili po přesné hodině hry, kdy po se po obrovské hrubce brankáře te Loekeho v rozehrávce řítili na hostující svatyni hned dva hráči, ovšem akce skončila po naprosto nepřesné nahrávce Thomase. Hosté si vytvořili svou největší příležitost utkání čtvrthodiny před koncem.

Po krásné kombinaci odcentroval z pravé strany Peersman a ze sedmi metrů z voleje se do míče opřel střídající ten Voorde. Po jeho skákavé střele se míč odrazil od břevna do zámezí. Zwolle definitivně rozhodlo o svém vítězství v 79. minutě, kdy po krásném centu za obranu převzal míč Becker a samostatné sólo zakončil krásnou technickou ranou kolem hostujícího strážce.

PEC zvýšilo svůj náskok v 85. minutě a tentokráte se trefil Ben Rienstra. Ten po přiťuknutí Drosta udělal perfektní kličku a následně z osmnácti metrů zamířil přesně ho pravého horního rohu - 3:0. O minutu později poslal Dordrecht definitivně do kolen Nijland, který skóroval podruhé v tomto utkání. Skvěle to udělal Becker, jež v pokutovém území přihrával pod sebe a Nijland už měl před odkrytou svatyní jednoduchou úlohu.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele