základní část, 21. kolo
03.02.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - PSV Eindhoven 0:2

Fotbalisté PSV Eindhoven zvládli i své čtvrté ligové vystoupení v novém roce a z půdy Bredy si odvezli tři body po výsledku 2:0. Ovšem jejich vítězství se rozhodně nerodilo lehce, už po devětadvaceti sekundách hry hráli bez vyloučeného Jetra Willemse a nerozhodný bezbrankový stav na tabuli svítil až do 53. minuty. PSV si tak na čele prozatím vytvořilo dvanáctibodový náskok před Ajaxem, NAC zůstává na sedmnácté příčce s patnácti body.

Eindhoven ukázal svou velikost ve druhém poločase, kde i přes dlouhé oslabení dokázal vsítit dvě branky a z velmi těžké situace tak vybruslil na jedničku. Breda naopak přesilovku zužitkovat nedokázala, v ofenzívě se k ničemu vážnému vůbec nedostala. Zkrat Willemse přišel z ničeho nic po necelé půl minutě, kdy ve skluzu zvednutou podrážkou ohrozil zdraví obránce Swertse a po zásluze tak odešel do kabin po přímé červené kartě.

Hosté byli tímto momentem velmi otřeseni a v celém průběhu prvního poločasu si nevytvořili jedinou vážnější příležitost. Breda se i v této situaci spíše bránila a k míči se zase až tak často nedostávala, i když by se to od ní rozhodně čekalo. PSV se dostalo do vedení z ničeho nic v 53. minutě. Maher vyslal velmi dobrý centr z pravé strany za obranu a míč doplachtil až k nabíhajícímu Memphisu Depayovi, který ho lehkou tečí usměrnil doprostřed branky.

Depay tak při svém sedmnáctém startu vsítil už svou třináctou ligovou branku a výrazně nasměroval svůj tým k tříbodovému zisku. Breda se snažila na nepříznivý stav reagovat střídáním a chtěla nějak oživit svou hru, jenže to se jí nepovedlo. Naopak v 74. minutě dal hostům jistotu Georginio Wijnaldum. Ten využil rychlého brejku tři na dva a po krásné přihrávce de Jonga nakonec zvolil individuální zakončení.

Wijnaldum obdržel balón na pravé straně, doběhl s ním až do pokutového území a poté ho tvrdou ranou usměrnil přímo pod břevno - 0:2. Eindhoven po této rozhodující trefě ještě více ožil a svůj náskok mohl navýšit o dvě minuty později. Po zpětném pasu Depaye téměř od brankové čáry hlavičkoval nikým nehlídaný de Jong z hranice brankového území, nicméně gólman ten Rouwelaar předvedl proti jeho rybičce brilantní zákrok. PSV už ve zbytku kontrolovalo hru a soupeře vůbec do ničeho nepustilo, tříbodový zisk si za tento výkon rozhodně zasloužilo.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, nac.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 Depay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tady me zaujala ta cervena karta, nevite o co slo ? :D

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=trsdMqYZtTo absolutně totálně ho zmasakroval

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto sezonu je titul vo vrecku!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele