základní část, 28. kolo
21.03.2015 19:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SC Heerenveen 1:4

Fotbalisté Heerenveenu dokázali odčinit minulou domácí porážku 1:4 s Ajaxem a tentokráte stejným poměrem vyhráli na půdě zachraňujícího se Heracles. O svém vítězství rozhodli až ve druhém poločase, kdy během pětadvaceti minut vsítili hned tři branky. V tabulce se dostali prozatím na šestou pozici o dva body před Zwolle, Almelo zůstává na patnáctém místě s pětadvaceti body o skóre před Bredou.

Hosté se dostali do vedení už ve 4. minutě z prvního vážnějšího náznaku akce. Po obrovské chybě domácí defenzívy se dostal Heerenveen do brejku tři na dva. Namli si na pravé straně pokutového území všiml lépe postaveného Luciana Slagveera a ten pohotově z osmi metrů uklidil míč doprostřed branky. Nicméně Almelo dokázalo vyrovnat už v 15. minutě, kdy se trefil Thomas Bruns.

Otigba totiž po nepochopitelné hrubce vyslal do běhu právě Burnse a ten chladnokrevně zakončil kolem gólmana Nordfeldta. Přesně v polovině prvního dějství se poprvé ozval útočník Mark Uth, který ale z úhlu nedokázal překonat brankáře Castra. Nicméně v dalších minutách mělo obrovský tlak Almelo a otočit vývoj tohoto duelu mohlo po půl hodině hry. Avdič nejprve napálil tyč, poté Nordfeldt famózně vychytal Brunse a nakonec rozvlnil síť Weghorst, avšak ten už byl v ofsajdu.

Ve 37. minutě znovu zahrozil Bruns a proti jeho ráně skvěle zasáhl špičkou pravé nohy Nordfeldt. Ihned po změně stran pokračovalo Almelo v tlaku a po rohovém kopu zamířil hlavičkující Cziommer jen do rukavic hostujícího gólmana. Heerenveen potrestal špatnou produktivitu soupeře v 57. minutě. Skvěle to udělal Uth, který na hranici pokutového území předložil balón Samu Larssonovi a ten nádhernou ranou rozvlnil síť.

Dvacet minut před koncem mohl pojistit náskok hostů Uth, nicméně gólman Castro dokázal jeho kličku vystihnout a třetí gól Heerenveenu tak vsítil Luciano Slagveer v 74. minutě. K němu se míč odrazil po individuální akci Utha a přízemní střelou se trefil přímo ke vzdálenější tyčce. V 82. minutě se nakonec dočkal zaslouženého gólu také Uth, který na pravé straně pokutového území z velkého úhlu obstřelil Castra - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele