základní část, 30. kolo
11.04.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 0:2

Fotbalisté Ajaxu potvrdili úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Heracles a po výhře 2:0 si ještě udrželi alespoň teoretickou naději na bodový zisk. Nicméně ve zbývajících čtyřech kolech by museli zvítězit a přitom doufat, že Eindhoven ani jednou nevyhraje, což se zdá být téměř nemožné. Amsterdamský celek se alespoň přiblížil kvalifikaci Ligy mistrů, v tuto chvíli má na kontě šestašedesát bodů a před třetím Feyenoordem vede o bodů devět.

Almelo zůstává na patnácté pozici s osmadvaceti body díky zaváhání Bredy s Dordrechtem, ovšem na ní má náskok pouhého jednoho bodu a čeká ho ještě tuhý boj o prvoligovou licenci. Domácí se od samého začátku bránili a v úvodní půlhodině nepustili soupeře do žádné vážnější příležitosti. Navíc byli to právě oni, kteří mohli otevřít skóre z rychlého protiútoku zásluhou Darriho.

V brejku tři na dva to vzal právě Darri na sebe, dostal se do pokutového území a tvrdě vypálil, ovšem brankář Cillessen předvedl velmi dobrý zákrok. Zhruba deset minut před koncem mohl poslat hosty do vedení Viergever, jenže po centru Boilesena zamířil zblízka pouze do rukavic gólmana Castra. Ajax se mohl radovat z vedení ve druhé minutě nastavení a zasadil tak soupeři velmi nepříjemný úder před odchodem do šaten.

Po střele van Rhijna vyrazil Castro míč před sebe a dorážející Kolbeinn Sigthórsson uklidil míč z hranice brankového území do pravého horního rohu. Ani po změně stran nebylo k vidění mnoho vyložených příležitostí. Po hodině hry mohl vyrovnat Avdič, ale po pasu Cziommera hlavičkoval z dobré pozice těsně nad. Hosté pojistili svůj náskok v 86. minutě zásluhu střídajícího Lucase Andersena.

Ten pobyl na hřišti necelých deset minut a rozhodl se vypálit z osmnácti metrů. Jeho nádherný pokus doplachtil přímo do vzdálenějšího horního rohu, gólman Castro byl naprosto bezmocný. Do tohoto utkání zasáhl také jeden český krajánek. Útočník Jaroslav Navrátil v domácím dresu nenastupuje příliš často, nyní ale dostal šanci a na trávník s podíval v 83. minutě. Ovšem za krátkou chvíli svému výběru k bodovému zisku nepomohl.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele