základní část, 22. kolo
08.02.2015 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - AFC Ajax 1:2

Kuriózní chyba brankáře van der Harta a z ní rezultující vlastní trefa Wesleyho Verhoeka nakonec náhodně přisoudila tři body Ajaxu. Go Ahead měl nakročeno k velmi cennému úspěchu, až do 88. minuty totiž držel v kapse bod. Hostující celek jinak potvrdil mizernou formu a s výkonem nemůže být vůbec spokojený.

Svěřenci Franka de Boera po bezbrankové remíze s Feyenoordem a dvou porážkách od Vitesse a Alkmaaru nutně potřebovali zvítězit. Go Ahead je mužstvem, které hraje o záchranu, takže rozhodně bylo v silách hostujícího týmu. Ten na vstřelený gól přitom čekal dlouhých 270 minut.

Vzhledem k tomu, že poslední výhra klubu z Deventeru nad Ajaxem se datuje na rok 1978 a poslední remíza na sezónu 1986/87, vše nasvědčovalo tomu, kdo je v zápase jasným favoritem. Utkání ale bylo nakonec napínavé až do posledních chvil. Amsterdamský celek se k úspěchu doslova zoufale protrápil.

Domácí byli soupeřovi rovnocenným partnerem, ale Ajax prolomil střeleckou smůlu ve 24. minutě. Schöne adresoval míč doleva na volného Kishnu, ten poslal střílenou přihrávku na zadní tyč, kam si naběhl El Ghazi, jenž z blízkosti uklidil balón do sítě. První poločas jinak vlastně nic jiného nenabídl.

Hosté obecně na hřišti nijak nedominovali a kromě trefy El Ghaziho zahrozili vlastně jen Bazoerem. Pro ně byl asi nejnebezpečnějším mužem Rijsdijk, jenž si vytvořil dvě šance, ale ani jednu z nich v branku nepřetavil. K vyrovnání došlo v 76. minutě, Overgoor si díky parádní střele pod břevno nedělal s gólmanem Cillessenovi žádné servítky.

Remíza, bohužel pro Go Ahead, ovšem nevydržela. Dvě minuty před koncem si mohl vysypat plnou lopatku popelu na hlavu gólman van der Hart. Útočník Verhoek posílal přihrávku zpět na svého spoluhráče, aby ten mohl odkopnout míč do bezpečí. Jenže tomu neposedný balón přeskočil nohu a došoural se k údivu všech za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele