základní část, 9. kolo
18.10.2014 19:45 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 2:1

Fotbalisté Feyenoordu zvládli i svůj první start po reprezentační pauze a navázali tak na minulé úspěšné období. Jejich výhra proti poslednímu celku tabulky z Heracles se sice nerodila úplně snadno, ovšem nakonec to svěřenci kouče Freda Ruttena zvládli a díky dvěma brankám v úvodní dvacetiminutovce zvítězili v poměru 2:1. Rotterdamský výběr se v tabulce posunul už na sedmé místo se čtrnácti body.

Naopak Almelo má po osmi zápasech na kontě jen tři body a je stále osmnácté. Za svůj výkon se úplně stydět nemusí, avšak po většinu zápasu byl přeci jen lepší Feyenoord a své vítězství si zasloužil. Hrdinou utkání se stal Elvis Manu, který během úvodní dvacetiminutovky vstřelil obě branky. Hosté sice v polovině druhého dějství dokázali snížit z pokutového kopu, jenže na více se už nezmohli.

Domácí se mohli dostat do vedení již v 7. minutě, kdy sám na gólmana Telgenkampa běžel Immers a nakonec poslal balón mimo. O pět minut později se už Feyenoord radoval z vedoucí trefy. Po fantastické přihrávce Wilkshira za obranu převzal balón Manu a těsně před brankářem vystřelil, míč nakonec zapadl k levé tyči. Za dalších sedm minut bylo na stánku De Kuip ještě veseleji po rohovém kopu Toornstry.

Balón propadl do středu pokutového území a do míče kopl z první Manu, ten pak k překvapení všech zapadl k levé tyči. Ve 25. minutě po centru Kongola z levé strany hlavičkoval zcela sám zblízka Kazim Kazim, jenže branku trestuhodně minul. Přesně ve 35. minutě znovu centroval Kongolo a Kazim zakončoval, tentokráte trefil jen před sebou stojícího gólmana Heracles.

Hosté poprvé zahrozili až pět minut před přestávkou, kdy se u zadní tyče zjevil Weghorst a s jeho hlavičkou si poradil brilantní Vermeer. Po změně stran se hrálo dlouho velmi vyrovnaně a z ničeho nic Almelo snížilo, když z pokutového kopu skóroval do protipohybu gólmana Vermeera s přehledem Jeroen Veldmate. Další možnosti se zrodily až v závěrečně desetiminutovce.

Nejprve vypálil tvrdě z hranice pokutového území El Ahmadi, hostující strážce si však s touto ranou poradil. Ihned na to se dostal do obrovské možnosti Linssen, nicméně Telgenkamp brilantním zákrokem opět zachránil svůj tým. Následně z další jasné pozice přestřelil branku Kazim a poté zblízka mířil vedle Nelom, hosté se do žádného tlaku nedostali.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele