základní část, 3. kolo
24.08.2014 14:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:2

Fotbalisté Feyenoordu nezvládli své třetí vystoupení na domácí scéně a tentokráte podlehli konkurenčnímu Utrechtu před domácím publikem v poměru 1:2. Na konto si tak připsali svou první porážku v Eredivisii v novém ročníku a ztratili cenné body v boji o nejvyšší umístění. Rotterdamský celek má na kontě čtyři body a je osmý, Utrecht po druhé výhře v řadě za sebou poskočil na páté místo.

Feyenoord nezvládl generálku na odvetu 4. předkola Evropské ligy s ukrajinským Luhaňskem a na tento nezdar určitě musí do čtvrtka zapomenout. Domácí výběr byl jasně lepší v prvním poločase a dostal se i do vedení, nicméně hodně mu uškodila vyrovnávací branka v první nastavené minutě prvního dějství. V druhém poločase se hra velmi vyrovnala. Utrecht udeřil dvacet minut před koncem téměř z ničeho a favorit utkání se již na odpověď nezmohl.

Feyenoord mohl jít do vedení po sedmi odehraných minutách, kdy po nedorozumění v obraně Utrechtu střílel ze střední vzdálenosti Clasie a i díky lehké teči nakonec balón skončil mimo branku. Po necelé čtvrthodině hry utekl po levé straně Mitchell te Vrede a vystřelil, ovšem jeho pokus dokázal skvělým zákrokem vyrazit brankář Ruiter. Neuběhla ani minuta a po velkém závaru ve vápně hostů byl Feyenoord znovu blízko vedení, jenže nadvakrát se neprosadil a celá akce skončila útočným faulem.

Zhruba v polovině prvního poločasu to po centru do pokutového území udělal skvěle Manu, vyhnul se dvěma protihráčům, ale tvrdou ranou brankáře Ruitera nepřekonal. Ihned na to pálil z hranice pokutového území Clasie a jeho pokus dobře vytěsnil Ruiter, dorážející Vilhena trefil jen před sebou stojícího protihráče. Feyenoord se dočkal zasloužené vedoucí branky ve 34. minutě, kdy po přímém volném kopu Clasieho hlavičkoval z deseti metrů te Vrede a jeho padáček zapadl přímo do levého horního růžku.

Domácí spálili další obrovskou možnost dvě minuty před přestávkou. Po pasu Schakena hlavičkoval zblízka jen do Ruitera znovu aktivní te Vrede a poté s dostal k míči Immers, který z deseti metrů trefil pouze tyč. Utrecht vyrovnal ze své jediné vážnější možnosti ke konci poločasu. Oar to udělal skvěle na levé straně a zbavil se i Manua, poté přihrál směrem k penaltové značce a z tohoto místa uklidil míč pod břevno nabíhající Nacer Barazite.

Druhé dějství nebylo divácky příliš atraktivní a vítězná branka v podstatě padla z jediné výraznější možnosti. V 72. minutě po rychlém brejku dostal devatenáctiletý mladík Rodney Antwi kolmici za obranu, přesprintoval protivníka a chladnokrevně v tváří tvář proti Mulderovi uspěl - 1:2. Opařený rotterdamský celek si žádný výrazný tlak nevytvořil, a proto trochu smolně prohrál svůj první duel v nové sezóně.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele