základní část, 23. kolo
15.02.2015 14:30 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Dordrecht 6:1

Fotbalisté Utrechtu předvedli naprosto úchvatný výkon v souboji s posledním Dordrechtem a tentokráte prolomili svou mizérii v roce 2015, připsali si na konto první tříbodový zisk a v tabulce se posunuli na dvanácté místo se sedmadvaceti body. Nováček z Dordrechtu je stále poslední s dvanácti body a přímá záchrana se mu výrazně vzdaluje. Hrdinou utkání se stal Sébastien Haller, který vsítil hned čtyři góly svého týmu.

Haller zaznamenal hattrick za pouhých 33 minut, a i když poté hosté dokázali snížit, tak Utrechtu vrátil tříbrankové vedení stejný hráč zhruba deset minut před koncem. Domácí ještě ve zbývajících minutách vsítili dvě branky. Utkání hodně okořenily hned tři červené karty. Utrecht se dostal do vedení ze své první vážnější akce zhruba po čtvrthodině hry. Po přihrávce z pravé strany pálil Haller zblízka z šesti metrů a prostřelil bezmocného gólmana Kurta.

Po dvaceti minutách hry nejprve pálil těsně nad Diemers, pak Kurto skvěle vyrazil nebezpečnou přízemní ránu Hallera. Hosté poprvé zahrozili až po půl hodině hry, kdy střílel nebezpečně van Overeem a gólman Ruiter se musel vytasit s famózním zákrokem. Pět minut před přestávkou zvýšil vedení Utrechtu znovu Haller. Ten se po krásné kolmici Letscherta za obranu dostal ke střele z levé strany pokutového území a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Dvacetiletý francouzský supertalent dokonal svůj hattrick ve 49 minutě, kdy po faulu na Christiana Kuma v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu přízemní ranou do protipohybu Kurta. Hostům svitla jiskřička naděje přesně po odehrané hodině, kdy Willem Janssen dostal druhou žlutou kartu. Tomuto momentu předcházel nebezpečný zákrok Josimara Limy ohodnocený žlutou kartou, pak se do roztržky dostali Janssen s Lewisem a po žlutých trestech se právě Janssen musel pakovat předčasně do sprch.

V dalších minutách byl hlavním aktérem na hřišti právě Lima. Ten nejprve v 66. minutě snížil náskok soupeře po krásné střele ze střední vzdálenosti. Poté následoval skvělý zákrok Kurta a právě zkrat Limy. Ten oplácel po nedovoleném zákroku a tento horkokrevný obránce byl vyloučen, poměr sil na hřišti se v 77. minutě tedy vyrovnal. V 81. minutě pečetil výhru Utrechtu Haller svou čtvrtou trefou v zápase, když svůj únik středem hřiště zakončil přízemní střelou kolem Kurta doprostřed branky - 4:1.

Pátý gól Utrechtu přidal o čtyři minuty později Kum, který napochodoval nikým nehlídám až před pokutové území protivníka a nechytatelnou střelou k tyči opět nedal Kurtovi žádnou šanci na úspěch. A o dvě minuty později pečetil debakl soupeře Jeff Hardeveld, který po pasu z levé strany tečoval míč k levé tyči. Frustrovaní hosté dohrávali od 90. minuty v devíti, kdy po přímé červené kartě po ostrém faulu na Rubina zamířil do útrob stadionu Marvin Peersman.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele