základní část, 29. kolo
05.04.2015 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 1:1

Fotbalisté Ajaxu nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Utechtu a vybojovali pouze bod po remíze 1:1. Pět kol před koncem tak ztrácejí na vedoucí PSV už deset bodů a mají opravdu jen malou teoretickou naději na obhajobu mistrovského titulu. Hosté sice šli krátce po změně stran do vedení, domácí ale dokázali pět minut před koncem srovnat. Utrecht sice dohrával v deseti, i tak nerozhodný výsledek nakonec udržel.

Do utkání vstoupili lépe domácí a do vedení se mohli dostat po necelých deseti minutách. Po závaru před gólmanem Cillesenem se do zakončení dostával Nanesen, ovšem k míči mu chyběl necelý krok. Ihned na to na druhé straně se musel vyznamenat gólman Ruiter, který vyrazil tvrdou ránu z hranice pokutového území. Po necelých dvaceti minutách efektivně zpracoval balón van Rhijn a pokusil se vypálit, na poslední chvíli ho zablokoval vracející se Ramon Leeuwin.

Největší šanci prvního poločasu neproměnil Lasse Schøne ve 44. minutě. Ten vypálil z pětadvaceti metrů z přímého volného kopu a jeho padáček nakonec orazítkoval břevno. Hosté nebyli v ofenzívě tolik nebezpeční jako v předchozích zápasech, museli se totiž obejít bez elitního polského kanonýra Arkadiusze Milika, který si musel odpykat trest za čtyři žluté karty. Hosté se dostali do vedení v 51. minutě zásluhou vlastní branky Leeuwina.

Po rohovém kopu a následné prodloužené hlavičce srazil míč nešťastně do sítě právě obránce Utrechtu. Domácí mohli vyrovnat v polovině druhé půle, ale po střele z hranice pokutového území výborně zasáhl brankář Cillesen. Naopak čtvrthodiny před koncem mohl na druhé straně rozhodnout obránce Viergever, jehož pokus ze zhruba pětadvaceti metrů famózně odvrátil na rohový kop brankář Ruiter.

V závěrečné desetiminutovce domácí zmobilizovali všechny síly a vytvořili si dvě velké šance. Nejprve vystřelil po zemi střídající Rubin a Cillesen konečky prstů vytěsnil míč mimo tři tyče. Nicméně v 85. minutě Utrecht zaslouženě vyrovnal. Po centru z pravé strany využil nedůrazu hostující defenzívy Gevero Markiet a levačkou zamířil ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později byl po přímé červené kartě vyloučen Leeuwin po nešetrném zákroku na Boilesena, nicméně tento moment už neměl žádný vliv na výsledek.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele