základní část, 5. kolo
14.09.2014 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 0:0

Fotbalisté Utrechtu nedokázali potvrdit mírnou úlohu favorita v domácím prostředí s konkurenčním Den Haagem a diváci se tak nakonec v celých devadesáti minutách branky nedočkali. Oba dva celky si tak po minulé porážce zapsaly do tabulky jeden bod. Utrecht jich má po pěti kolech sedm a je na desátém místě Eredivisie, hosté získali o dva méně a v tuto chvíli jim patří třináctá příčka.

Utkání nebylo zajímavé pro oko diváka a první gólové možnosti se urodily až po hodině hry. V úvodním poločase nejprve zahrozili hosté už ve 3. minutě zásluhou Kramera, ten však v pokutovém území netrefil míč ideálně a domácí branku přestřelil. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo v celkem slušném tempu a v další šanci se opět ocitli hosté, jenže hlavičkující van Duinen zamířil přímo do náručí gólmana Ruitera.

Ihned na to po svižné přihrávce pálil Kali, avšak jeho pokus mu nesedl a pálil mimo. Až do konce úvodního dějství převzal aktivitu Utrecht a hrozil především z rohových kopů, ale k ničemu se nedostal. Za zajímavost stojí pouze centr Ayouba z druhé nastavené minuty, nicméně gólman Hansen byl u míče včas a vyboxoval ho do zámezí. Po změně stran domácí zjednodušili svou hru a uváděli taktovku tohoto duelu.

Do vůbec první výraznější možnosti zápasu se dostal krátce po hodině hry Rubin. Na pravé straně to skvěle udělal Peterson a odcentroval do pokutového území, Rubin dokázal míč akrobaticky lehce tečovat a Hansen ho schoval do rukavic. Ihned na to po přímém volném kopu z pravé strany hlavičkoval prudce střídající Cortie, ale Hansen balón skvěle zachytil. Utrecht tlačil i nadále, avšak do konce zápasu si vypracoval jedinou slušnou příležitost.

V první nastavené minutě po hlavičkových soubojích v pokutovém území doputoval míč ke Kalimu a ten zhruba z deseti metrů vypálil z voleje, nicméně balón těsně minul vzdálenější tyčku. Utrecht v příštím kole přivítá doma konkurenční Groningen, Den Haag bude o své druhé vítězství v letošním ročníku bojovat doma s Go Ahead Eagles.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele