základní část, 13. kolo
23.11.2014 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 1:1

Po dvou loňských porážkách se ani tentokráte nepodařilo vedoucímu PSV urvat všechny body proti Groningenu. A protože Ajax dokázal zvítězit nad Heerenveenem, ztenčil se náskok eindhovenského celku už jen na dva body. Přitom vše vypadalo pro hosty dobře, až se sedm minut před koncem podařilo domácím srovnat.

Phillip Cocu už před utkáním avizoval, že jeho mužstvo čeká pořádně ostrá zkouška. PSV jí zvládl tak na půl. Sice byl na hřišti lepším týmem a odvezl si domů alespoň remízu, ta je ale vlastně v konečném účtování ztrátou. V tabulce už totiž nemá tak slušné postavení jako právě před tímto kolem.

Cocuho svěřenci si pro tři body šli už od samotného začátku. Například Maher se po centru od Willemsse dostal k zakončení, zamířil však pouze do rukavic gólmana Padta. V největší možnosti prvního dějství se nemohl ocitnout nikdo jiný než Depay. Narsingh z pravé strany nacentroval na hlavičku svého spoluhráče, jenž však trestuhodně přestřelil.

Plýtvání gólovými příležitosti ze strany PSV pokračovalo i nadále. Zejména Narsingh měl hned dvakrát výbornou pozici pro skórování, ale ani jednou netrefil. Domácí vlastně spoléhali hlavně na brejky. Jednou se za obranou ocitl nehlídaný Hoesen, jenž vypálil pravačkou, svůj pokus ale namířil jen do boční sítě.

I po obrátce byl PSV aktivnější. V 50. minutě pálil ostrými Depay, nicméně Padt jeho střelu z dálky dobře viděl, a tak nakonec zasáhl. O pár chvil později hlavičkoval Wijnaldum, avšak ani on síť nerozvlnil. Menší tlak hosté přetavili v zaslouženou branku v 57. minutě. Willems poslal zleva dlouhý pas do vápna, kde se hlavou prosadil de Jong.

Od té chvíle se Rood-witten soustředili spíše na bránění. Tahle taktika byla velkou chybou. Groningen najednou začal více kousat, byl i častěji na míči. A v 83. minutě vyrovnal. Střídající Mahi fantasticky vnikl do vápna, počkal na svůj centr a v pravý moment míč předložil parádně na hlavu de Leeuwa na zadní tyči.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Depay a spol.to daj 1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele