základní část, 29. kolo
04.04.2015 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

FC Dordrecht - Heracles Almelo 2:3

Fotbalisté Heracles zvládli velmi důležitý souboj o záchranu a po vítězství 3:2 na půdě posledního Dordrechtu se na patnáctém místě bodově dotáhli na konkurenční Den Haag, před šestnáctou barážovou pozicí Bredy disponují dvoubodovým náskokem. Naopak nováček soutěže už ztratil reálnou šanci alespoň na baráž a pokusí se tento ročník dohrát s úctou, osmibodové manko na sedmnácté Go Ahead se zdá být nesmazatelné.

Přitom domácí dokázali otočit vývoj tohoto duelu z 0:1 ještě v prvním poločase během pěti minut, ovšem závěrečná dvacetiminutovka utkání patřila Almelu a to nakonec druhým gólem Briana Linssena v 86. minutě získalo nesmírně potřebné tři body. Linssen zahrozil už ve 4. minutě, kdy po sérii odrazu vypálil na zadní tyč a minul ji jen o pár decimetrů. Následně se stejný hráč ocitl v tváří tvář Kurtovi o dvě minuty později, zblízka ho ale překonat nedokázal.

Linssen se dočkal zasloužené branky v 8. minutě. Po centru Avdiče z levé strany dokázal jeden z domácích hráčů odhlavičkovat balón na hranici pokutového území a tam se do balónu opřel Linssen, který z voleje zamířil přímo k levé tyči. Ovšem hostům trvalo vedení jen deset minut. Na druhé straně dokázal vyrovnat Everon Pisas, který využil nádherné kolmice za obranu, postupoval sám na gólmana Castra a nakonec ho pokořil střelou na bližší tyč - 1:1.

Dordrecht otočil vývoj tohoto duelu přesně v polovině první půle. Po dlouhém pasu za obranu převzal balón Pisas a přihrával zpětně z levé strany nabíhajícímu Jorisu van Overeemovi, který nádhernou mířenou ranou k pravé tyči nedal Castrovi žádnou šanci na úspěch. Až do konce poločasu žádná další vážnější možnost k viděni nebyla, ihned po změně stran po střele ze střední vzdálenosti zazvonila u branky Castra tyč.

Domácí měli mírný tlak i nadále a třetí gól mohli přidat v 65. minutě. Z hranice pokutového území vyslal technickou střelu Fortes, avšak Castro famózním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Hosté srovnali z ničeho nic dvacet minut před koncem. Po stříleném centru Korteho přizvedl balón Wouter Weghorst a ten nakonec zapadl za bezmocného Kurta - 2:2. Heracles bylo tímto momentem hodně povzbuzeno a o dvě minuty později se dokonce mohlo dostat do vedení, nicméně Darri ranou z více jak pětadvaceti metrů trefil pouze pravou tyč.

Hosté měli ve zbývajících minutách obrovský tlak. Čtvrthodiny před koncem zlikvidoval Kurto nebezpečnou hlavičku Zomera, následně domácího strážce zastoupil na brankové čáře jeden ze spoluhráčů. V 83. minutě se Kurto blýskl famózním zákrokem opět proti Zomerovi, který neprostřelil domácího strážce ze tří metrů. Nicméně hrdinou utkání se nakonec stal čtyři minuty před koncem Linssen, který využil krásné vodorovné nahrávky a napálil balón z deseti metrů do sítě - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele