základní část, 27. kolo
15.03.2015 16:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Dordrecht - Feyenoord Rotterdam 1:2

Fotbalisté Feyenoordu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě posledního Dordrechtu a po výhře 2:1 se osamostatnili na třetím místě se čtyřbodovým náskokem na čtvrtý Alkmaar. Nicméně tentokráte dokázali zvítězit s velkým štěstím a rozdílovou trefu vsítili až ve druhé nastavené minutě. Nováček soutěže je stále poslední osmnáctý s patnácti body a v boji o záchranu přišel o velmi cenný bod, na předposlední Bredu ztrácí už sedm bodů.

Od začátku se nehrálo v nijak strhujícím tempu, ovšem poté hosté z ničeho nic udeřili po necelých dvaceti minutách hry. Feyenoord sice nejprve nedokázal zužitkovat rohový kop, ovšem po následném dlouhém pasu z levé strany se objevil na hranici brankového území nikým nehlídaný Elvis Manu a hlavou zblízka rozvlnil síť, gólman Kurto byl naprosto bez šance na úspěch.

Postupem času se Dordrecht začal osmělovat a bylo na něm vidět, že nemá co ztratit. Do své první vážnější možnosti se dostal necelých deset minut před koncem prvního poločasu. Po zpětné přihrávce z levé strany vypálil z hranice pokutového území Lieder a jeho táhlá přízemní střela minula pravou tyč jen o několik decimetrů. Po změně stran se znovu nehrálo v nijak vysokém tempu a další možnosti byly k vidění až po hodině hry.

V 60. minutě po přihrávce z pravé strany mohl zvýšit vedení hostů opět Manu, jenže tomu tentokráte z ideální pozice rána nesedla a domácí svatyni vysoko přestřelil. Ihned na to pálil hodně nebezpečně El Ahmadi a skvělý zákrok musel vytáhnout gólman Kurto, který vyrazil míč na rohový kop. Z následné akce se Dordrechtu z ničeho nic podařilo vyrovnat. V 62. minutě se dokázal prosadit Jeffrey Fortes.

Po rychlém brejku odcentroval van Overeem do pokutového území a Fortes hlavou z penaltového puntíku rozvlnil síť. Dvacet minut před koncem se mohl rotterdamský výběr opět dostat do vedení. Nejprve Kurto vyrazil nepříjemnou střelu před sebe a dorážejícího te Vredeho dokázal na poslední chvíli zablokovat domácí Lima. Hosty zachránil ve druhé nastavené minutě střídající Anass Achahbar, který na hřiště přišel v 79. minutě. Ten využil krásného centru Neloma z levé strany a zcela osamocen zamířil hlavou k levé tyči - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele