základní část, 31. kolo
18.04.2015 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 3:1

Dvě branky hrdiny zápasu Nemanji Gudelje rozhodly o tom, že Alkmaar před vlastními fanoušky udolal Den Haag pohodlně 3:1. Pro domácí šlo o nesmírně důležité tři body, zajistili si totiž matematickou jistotu minimálně účasti v play-off o Evropskou ligu; stále přitom mohou doufat i v ukořistění třetí příčky. Den Haag je dvanáctý.

AFAS Stadion viděl prakticky od úvodního hvizdu jasnou převahu svých oblíbenců, jako by si však útočníci Alkmaaru dnes obuli špatné kopačky - žádná z jejich šancí dlouho nenašla cíl. Ne že by se favorit nesnažil, jen to zkrátka vypadalo, že mu zužitkovat prvotní tlak zkrátka není souzeno. Až po půlhodině hry vzal zodpovědnost na svá bedra Gudelj, který napřáhl z dobrých třiceti metrů a famózní ránou poprvé propálil Martina Hansena.

Den Haag se do té doby převážně bránil, inkasovaná branka mu však vlila pověstnou krev do žil a zejména Oleksandr Jakovenko způsoboval domácí defenzivě velké problémy. V další šanci se poté ocitl Danny Bakker, který hlavičkoval těsně mimo. Deset minut po změně stran pak bylo vyrovnáno - obrana AZ nevyřešila situaci úplně ideálně a poskytla tak Wilsonu Eduardovi šanci vypálit na branku; gólman Esteban kapituloval a domácí tak neušli spravedlivému trestu za polevení v koncentraci.

Nakonec však ztráty bodů litovat přece nemuseli - trvalo pouze pět minut, než Derrick Luckassen parádní ránou z přímého kopu poslal favorita zpět do vedení. Když následně v 65. minutě Gudelj udeřil podruhé, když zužitkoval povedený pas od Árona Johanssona, bylo definitivně rozhodnuto - všechny body zůstávají v Alkmaaru, který spolu s Vitesse zespoda tlačí na třetí Feyenoord.

Autor: Dominik Zezula / football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele