základní část, 15. kolo
06.12.2014 20:45 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 5:0

Ajaxu to prostě na ten Tilburg jde, svěřenci Franka de Boera po druhé za sebou nadělili Willemu II potupného bůra. Rozhodl už první poločas, ve kterém domácí nastříleli soupeři z jihu Holandska čtyři branky, a druhá půle už byla otázkou povinnosti.

Navzdory konečnému výsledku vstoupil do utkání lépe outsider z Tilburgu, Saharova hlavička po centru Messaouda jen těsně minula pravou tyč Cillessenovy brány. Po čtvrthodině hry se Ajacieden poprvé prosadili. Kolbeinn Sightorsson si udělal prostor ve vápně, perfektně si pokryl míč a levačkou uklidil míč do sítě.

Pro islandského kanonýra ovšem zápas záhy skončil. Messaoud ho velmi tvrdě sestřelil a Sightorsson musel být ze hřiště odnášen na nosítkách. Na trávníku ho nahradil Arkadiusz Milik a zanedlouho se rovněž zapsal mezi střelce. Polský útočník tváří v tvář Lamprouovi nezaváhal, zamířil do stejných míst jako jeho zraněný kolega a rozjásal Amsterdam Arénu.

Tři minuty nato byl k vidění další krásný fotbalový moment. Joël Veltman si vyměnil míč se Schönem a pak geniálním obloučkem přeloboval bezmocného brankáře. Ještě do přestávky se podruhé utkání trefil Milik, když z devíti metrů propálil Lamproua a zvýšil na 4:0 po Ajax.

Dvacetiletý forward byl opravdu při chuti a v úvodu druhého dějství připravil další gól. Milik se dobře uvolnil a poslal střílenou pobídku na zadní tyč, kam doklouzal Davy Klaasen a z bezprostřední blízkosti doklepl balón do odkryté svatyně. Arkadiusz Milik mohl ještě v závěru zkompletovat hattrick, další příležitosti už ale nevyužil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele