základní část, 10. kolo
25.10.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - Go Ahead Eagles 3:1

Fotbalisté Ajaxu svého soupeře opět rozhodně nepřeválcovali, ale díky trpělivému výkony si nakonec připisují do tabulky tři body za vítězství 3:1 nad Go Ahead Eagles. Skóre otevřel Anwar El Ghazi, nicméně ještě do přestávky vyrovnal Fernando Lewis. Ve druhém poločase však Godenzonen potvrdili svoji kvalitu a zásluhou Arkadiusze Milika a Lasse Schoneho vstřelili dvě branky.

Frank de Boer na předzápasové tiskové konferenci své mužstvo nabádal, aby navázalo na poměrně dobrý druhý poločas z Nou Campu a na svého dnešního soupeře vlítlo od prvních minut. A to se jeho svěřencům podařilo. V 6. minutě sice ještě Klaassen promáchl, ale příliš ho to mrzet nemuselo. Ani ne tři minuty nato totiž Milikovu střelu do tyče pohotově dorazil El Ghazi a rozjásal domácí příznivce.

Zanedlouho to již mohlo být 2:0, avšak Milik v nadějné pozici přestřelil, a tak se osmělili i hosté. Nejprve napřáhl z dálky Deniz Turuc a orazítkoval břevno Cillessenovy svatyně. Následně však již nizozemská reprezentační jednička už kapitulovala. Dlouhý pas za obranu si dobře zpracoval Fernando Lewis a tváří v tvář Cillesenovi se nemýlil.

Úvod druhého dějství znovu patřil Ajaxu. Z pravé strany odcentroval Ricardo van Rhijn a polskému útočníkovi Milikovi stačila drobná teč hlavou, aby rozvlnil síť. Od této chvíle existovalo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo a domácí svou převahu přetavili i ve třetí gól. Chybu Deventeru v rozehrávce potrestal přesnou ranou Lasse Schone a pojistil tak fakt, že tři body zůstanou v Amsterdamu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele