základní část, 23. kolo
15.02.2015 16:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 4:2

Fotbalisté Ajaxu zvládli důležité střetnutí s konkurenčním Twente a po dobrém výkonu zvítězili v divokém poměru 4:2. Navázali tak na úspěšné vystoupení s Go Ahead a díky zaváhání ostatních konkurentů si na druhém místě vytvořili osmibodový náskok před Alkmaarem s Feyenoordem. Hosté z Enschede zaznamenali již svou třetí porážku v novém roce a v tabulce Eredivisie se propadli na 8. místo se čtyřiatřiceti body.

Hosté přitom začali skvěle a už v 6. minutě se dostali do vedení. Po dlouhém centru z pravé strany si naběhl do pokutového území Jesús Manuel Corona a povedenou prudkou hlavičkou zamířil přesně k levé tyči. Avšak o pět minut později bylo vyrovnáno. Po načechraném centru z levé strany si do pokutového území naběhl Nick Viergever a z první pohotově zamířil k levé tyči. A už v 15. minutě dokázal amsterdamský výběr otočit vývoj tohoto zápasu.

Po pasu z levé strany pokutového území si míč na prsa zpracoval Riechedly Bazoer a krásnou střelou usměrnil balón pod horní tyčku. Po dvaceti odehraných minutách mohlo být opět vyrovnáno, avšak po ráně zblízka předvedl fantastický zákrok gólman Cillessen. Poté se hra hodně vyrovnala a Twente dokázalo vyrovnat pět minut po přestávce zásluhou Hakima Ziyecha. Druhému gólu přecházela dobrá páce elitního kanonýra Castaignose.

Ten se po prodloužené hlavičce uvolnil mezi dvěma protihráči a zblízka vystřelil, a i když gólman Cillessen dokázal balón vyrazit, tak s dorážkou do prázdné branky z hranice pokutového území už neměl Ziyech větší problémy. Za dalších pět minut mohl jít Ajax opět do vedení, ale rána El-Ghaziho z dvaceti metrů prosvištěla těsně nad břevnem. Nicméně amsterdamský výběr se dostal znovu do vedení přesně v polovině druhého poločasu.

El-Ghazi našel přihrávkou napříč pokutového území skluzujícího Ricarda Kishnu a ten prudkou ranou nedal gólmanovi Stevensovi žádnou šanci na úspěch - 3:2. Ihned na to El-Ghazi zblízka neprostřelil Stevense a Ajax pojistil svůj náskok čtvrthodiny před koncem. Svůj druhý gól v tomto utkání vstřelil Kishna, který po dalším pasu El-Ghaziho a následném přiťuknutí van der Hoorna poslal míč z deseti metrů pod Stevense. Ve druhé minutě nastaveného času se El-Ghazi opět nedočkal, když proti Stevensovi znovu neuspěl a skóre zápasu se tak již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, twente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele