základní část, 13. kolo
08.11.2013 20:00 CET
5 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 5:2

Po třech porážkách v řadě opět zavládla v Heerenveenu vítězná radost. Van Bastenova ekipa rozstřílela předposlední Waalwijk doma vysoko 5:2.

Už od samotného počátku utkání bylo patrné, kdo bude dnes na hřišti pánem. Heerenveen nechtěl ponechat nic náhodě a na svého protivníka vletěl s pořádnou vervou. I proto se už v úvodní desetiminutovce dostal hned dvakrát k zakončení, ale střela Ziyecha zpoza vápna skončila vedle, Van La Parrův pokus z úhlu pro změnu lapil Šeda.

Tlak Srdíček pokračoval i nadále. Vidět byl především kanonýr Finnbogason, který však při svých šancích selhal. Nejprve střelou z první nechal vyniknout Šedu, vzápětí pro změnu hlavičkoval nepřesně. O vytoužený gól se nakonec v průběhu 34. minuty postaral sváteční střelec Kenny Otigba, který si došel pro Ziyechův centr a pravačkou usměrnil míč do hostující brány.

Ihned po obrátce se povedlo domácím fotbalistům své vedení navýšit. Gouano fauloval uvnitř vlastního vápna, rozhodčí Richard Liesveld nařídil pokutový kop, který Alfred Finnbogason s přehledem proměnil.

Ani po druhém gólu Heerenveenu se na hřišti nic nezměnilo. Srdíčka měla nadále výrazně navrch a hráče Waalwijku držela pěkně zkrátka. Výsledkem domácí převahy byla podle očekávání třetí branka z 64. minuty. Ziyech potáhl míč do šestnáctky RKC, přihrávkou našel Slagveera, jenž okamžitě vypálil. Do jeho střely vložil nohu Finnbogason a štěstím překonal Šedu. V 72. minutě přišlo zničehonic snížení. Amieux přihrávkou pod sebe našel Jeana-Davida Beauguel, který zakončil po zemi přesně k tyči.

Následně se slova ujal opět Heerenveen. Nejprve se podruhé v zápase prosadil z penalty Finnbogason, čímž dovršil svůj hattrick, a šest minut po něm si vyběhnutého Šedy vychutnal krásnou střelou snad z padesáti metrů Hakim Ziyech. Waalwijk v samotném závěru zásluhou Lameyho hlavičky už jen korigoval na konečných 5:2 pro Heerenveen.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele