základní část, 4. kolo
23.08.2013 20:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Gólová přestřelka mezi Heerenveenem a Ajaxem vítěze nenašla

Kanonýr Alfred Finnbogason znovu potvrdil, že je specialistou na Ajax. Brankáře Vermeera v dnešním klání pokořil hned dvakrát a výrazně tak pomohl Heerenveenu k cenné remíze 3:3.

Vstup do zápasu ovšem patřil jednoznačně De Boerově družině. Uběhlo sotva sedmnáct minut a Ajax už vedl o dvě branky. Obě trefy byly skoro jako přes kopírák. Christian Eriksen rozehrál rohový kop, domácí obránci si nesplnili své povinnosti při bránění a jak Niklas Moisander, tak o malou chvíli později i Kolbeinn Sigthórsson si přesnými hlavičkami vychutnali gólmana Nordfeldta.

Heerenveen se zdál zralý na ručník, nakonec však dokázal brzy snížit. V průběhu 23. minuty Ziyech perfektně prostrčil míč na Finnbogasona, ten se následně zjevil tváří v tvář brankáři Vermeerovi a neomylně zakončil. O necelých deset minut později už bylo srovnáno. Znovu perfektně zafungovala spolupráce mezi Ziyechem a Finnbogasonem a také tentokrát potvrdil islandský kanonýr své nesporné střelecké kvality.

Vyrovnávací trefa pořádně zamávala s psychikou favorizovaných hostů, kteří až do poločasové přestávky nevymysleli zhola nic. Minutu před konce prvního dějství pak navíc inkasovali potřetí. Magnus Eikrem si navedl míč na střelu a z hranice vápna zakončil přesně k tyči.

Druhý poločas už tak strhující podívanou nenabídl, přesto se diváci nenudili. Mírně navrch měl Ajax, jenž častěji držel míč, ovšem ve finální fázi předvedl velké trápení. O jediný gól se v 65. minutě postaral výborně hrající Cristian Eriksen, který napřáhl zpoza vápna a krásnou pozemní ranou překvapil marně se natahujícího Nordfeldta.

Ajacieden se po vyrovnání pochopitelně pokoušeli zvrátit stav utkání na svou stranu, nakonec ale mohli být rádi, že mají alespoň bod. V závěru utkání se hned ve dvou velkých šancích ocitl Sven Kums, ovšem ani jednu z nich nevyužil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
hradec

SC Heerenveen 0:2 AFC Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
dreambox61
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele