základní část, 30. kolo
30.03.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - RKC Waalwijk 0:1

Roda nezvládla ani utkání s Waalwijkem a po prohře 0:1 zůstává na dně ligové tabulky. Jediným střelcem zápasu se stal Romeo Castelen. Waalwijk vyhrál po pěti neúspěšných utkáních v řadě a s jedním zápasem k dobru jej od šestnácté příčky dělí pouze jeden bod.

Roda přitom nezačala vůbec špatně a po celý zápas byla dokonce lepším týmem. Už ve 4. minutě mohl hlavou otevřít skóre Powel, jenže míč proletěl jen těsně nad bránou. Pak už ale přišly světlé momenty hostujícího Castelena. V 19. minutě jeho únik ještě zpacifikoval brankář Kurto, tři minuty nato už však třicetiletý záložník nezaváhal a po přesném centru Beauguela střelou z otočky zajistil hostům důležité vedení - 0:1!

Domácí měli nadále územní převahu a před koncem poločasu mohli srovnat. V 38. minutě ale Powel hlavičkoval jen do břevna. Tentýž hráč pak o dvě minuty později přihrával před branku hostí, kde byl blízko vstřelení gólu Fledderus, jenže už překonaného brankáře van Dijka zastoupil na brankové čáře jeden z obránců.

I v druhém poločase byli na míči silnější domácí, ale k úspěšnému zakončení jim vždy něco scházelo. Velkou šanci spálil v 63. minutě opět Fledderus, jehož tečovaná rána prolétla jen těsně vedle brány Waalwijku. V 69. minutě pálil dobře Powel, od pohromy však hosty zachránil skvělým zákrokem van Dijk.

S postupujícími minutami vznikaly v obraně Rody čím dál větší díry, čehož mohl v 80. minutě využít Sno, ale svou ránu z poza šestnáctky namířil vedle. V 90. minutě pak mohl definitivně rozhodnout Joachim, prudkou ranou ale napálil jen domácího gólmana. Waalwijk ale i tak udržel jednobrankové vedení a zachoval si reálnou šanci vyhnout se na konci sezóny sestupovým starostem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele