základní část, 18. kolo
20.12.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Twente 1:1

Waalwijk znovu potvrdil, že to na favorizované protivníky umí. S rozjetými fotbalisty Twente dokázal na domácí půdě remizovat 1:1, čímž ukončil jejich čtyřzápasovou vítěznou šňůru.

Že by první poločas dnešního klání diváky nějak mimořádně bavil, to se tedy říct nedalo. Šancí bylo poskrovnu, gól padl jen jeden. Vůbec poprvé došlo k ohrožení některého z brankářů až v průběhu 22. minuty, kdy měl stoprocentní příležitost hostující Castaignos. Mladý útočník se po přihrávce Corony ocitl zcela osamocen před bránou Van Dijka, ovšem z hranice malého vápna zakončil nepochopitelně vedle.

Waalwijk byl v úvodním dějství poměrně bezzubý, přesto se tři minuty před přestávkou ujal vedení. Schet poslal z levé strany přihrávku do hostující šestnáctky, do míče se v pádu opřel Evander Sno a přesně umístěnou střelou překvapil bezmocného Marsmana. Twente mohlo brzy na to vyrovnat, ale Rosales z úhlu nastřelil pouze boční síť.

Po změně stran se začalo ve velkém tempu a oba celky dokázaly zahrozit. Nejprve v jasné tutovce zklamal znovu Castaignos, když nedokázal za Van Dijkova záda dorazit vyraženou střelu Ebecilia, a krátce po něj si nepočínal o moc lépe ani domácí Aurelian Joachim, který z pár metrů mířil těsně vedle tyčky.

Tyto šance byly na hodně dlouhou dobu poslední. Twente mělo ve druhé půli výrazně navrch, avšak k zakončení se dostávalo jen ztěžka. Vytouženého vyrovnání se nakonec dočkalo až deset minut před koncem, kdy Castaignos obdržel přihrávku od Ebecilia a střelou z hranice šestnáctky překonal Van Dijka. Ten si na jeho ránu sáhl, zastavit ji ale nedokázal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
hradec

RKC Waalwijk 1:3 FC Twente

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele