základní část, 3. kolo
17.08.2013 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 1:2

Fotbalisté Alkmaaru potvrzují před 4. předkolem Evropské ligy vzrůstající formu a nyní si odvážejí cenné vítězství z Waalwijku, které bylo opravdu velmi vydřené. AZ po úvodní prohře v Heerenveenu šokovalo doma Ajax a porazilo ho 3:2, nyní dokázalo zapomenout ve Waalwijku na vyrovnání a šest minut před koncem rozhodlo díky brance Maartena Martense. Waalwijk naopak zaznamenal první porážku v sezóně, za svůj výkon se však stydět nemusí.

Hosté se dostali do vedení ve 4. minutě zásluhou mladíka Arona Jóhannssona. Po centru z levé strany dokázal Viktor Elm přiťuknout míč americkému mladíčkovi a ten v tváří tvář proti českému brankáři Janu Šedovi uspěl - 0:1. Hosté nadále drželi míč na kopačkách a soupeře téměř do ničeho nepustili. Sami měli několik náznaků zajímavých možností, Šeda ale zasahovat nemusel. Waalwijk se v ofenzívě začal lehce prosazovat až po přestávce.

Ve 49. minutě vyslal zajímavou střelu z necelých dvaceti metrů Damiano Schet, brankář Esteban dokázal jeho pokus fantasticky odvrátit na rohový kop. Po jeho zahrání se před brankou ocitl Michael Lamey, jenže zblízka branku přestřelil. V 55. minutě zachránila na druhé straně gólmana Šedu tyč, kterou trefil Elm po teči jednoho z obránců. Další zajímavé příležitosti byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině a Waalwijku vyšlo na jedničku střídání.

Ještě předtím se dvakrát předvedl Šeda. Nejprve odvrátil tvrdou ránu Roye Beerense na rohový kop, následně excelentně vyrazil hlavičku střídajícího Stevena Berghuise na brankové čáře. Hrdinou Waalwijku se mohl stát Jean-David Beauguel, který strávil na hřišti po svém příchodu sedm minut. Po krásné uličce Auréliana Joachima utekl Beauguel po levé straně a nádherným obloučkem přehodil Estebana - 1:1.

Jenže neuběhla ani minuta a vedení Alkmaaru definitivně vrátil Martens, který se napřáhl z voleje a Šeda zůstal jen bezmocně stát - 1:2. V 88. minutě mohl vyrovnat opět Beaguel, jeho kroucená rána se však mezi tři tyče nevešla o pár decimetrů a poté Waalwijk i přes mírný tlak vyrovnat nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele