základní část, 32. kolo
13.04.2014 16:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 0:2

Fotbalisté Feyenoordu zvládli nesmírně důležité utkání na půdě konkurenčního PSV a po výhře 2:0 na Phillips Stadium si ještě udrželi teoretickou šanci na titul, navíc se výrazně přiblížili druhé pozici zajišťující kvalifikaci Ligy mistrů. Před druhým Twente mají totiž náskok čtyř bodů a ve zbývajících dvou duelech jim stačí uhrát tři body. PSV je stále páté a o přímý postup do Evropské ligy si to rozdá s Vitesse a Heerenveenem.

Eindhoven prohrál potřetí v řadě za sebou a má na kontě 53 bodů, na čtvrtý Arnhem ztrácí jeden bod a za ním se dotáhl Heerenveen na rozdíl pouhých dvou bodů, určitě to tak ještě bude velká bitva. Nedělní šlágr kola nepřinesl nijak oslnivý fotbal a hlavně domácí se trápili v přechodové fázi, příliš vyložených možností k vidění rozhodně nebylo. Hosté výrazněji zahrozili v podstatě jen třikrát, ovšem ve dvou případech dopravili míč do sítě.

První vážnější šance byla k vidění přesně po dvaceti minutách hry, kdy se sám před gólmanem Zoetem ocitl Ruben Schaken, avšak posunul si balón směrem dopředu více než je zdrávo a domácího strážce nepřekonal. Feyenoord se nakonec dokázal prosadit po necelé půl hodině hry ze standardní situace. Po přímém volném kopu si do pokutového území naběhl Joris Mathijsen a svou hlavičkou nedal Zoetovi žádnou šanci na úspěch.

V dalším průběhu se hodně přitvrdilo a bojovnost se ani jednomu celku v žádném případě nedala upřít, PSV mohlo vyrovnat po hodině hry. Po přímém volném kopu asi z dvaceti metrů dokázal brankář Mulder vytáhnout fantastický zákrok. Hosté nakonec rozhodli o svém vítězství zhruba čtvrthodiny před koncem. Po sražené střele se balón vrátil na hranici pokutového území a odtud vypálil přesně do pravého horního rohu Daryl Janmaat - 0:2.

PSV sice mělo ve zbývajících minutách územní převahu a tlačilo, gólmana Muldera ale nijak výrazně neohrozilo. "Je to pro nás nesmírně cenné vítězství a troufám si tvrdit, že jsme jednou nohou v kvalifikaci Ligy mistrů. Vše máme ve svých rukách a já doufám, že už po příštím utkání můžeme slavit," uvedl se širokým úsměvem od ucha k uchu trenér Feyenoordu Ronald Koeman na pozápasové tiskové konferenci.

Rotterdamský celek přivítá v dalším kole za čtrnáct dnů nováčka z Cambuuru, PSV bude bojovat o vylepšení své pozice na půdě Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele