základní část, 1. kolo
04.08.2013 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 2:1

Fotbalisté Feyenoordu nezvládli vstup do nové sezóny a překvapivě prohráli na půdě loňského nováčka ze Zwolle. Po bezbrankovém prvním poločase se domácí dostali do vedení v polovině druhého dějství, favorizovaní hosté dokázali srovnat tři minuty před koncem utkání. Když už se zdálo, že nerozhodný výsledek se měnit nebude, tak z ničeho nic udeřil domácí Guyon Fernandez a zařídil tak těsnou výhru PEC.

Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, a i když Feyenoord častěji tvořil hru, tak pozornou defenzívu soupeře překonat nedokázal. Na druhé straně navíc nedůrazně hlídal hráče soupeře a přistupoval k nim občas velmi pozdě, proto domů odjíždí s prázdnou. Domácí v úvodní čtvrthodině tlačili protivníka na jeho polovině, vážněji ohrozili branku po necelých dvaceti minutách.

Po přízemním centru Rubena Schakena se natahoval po míči Lex Immers, jenže chybělo mu pár decimetrů a gólman Kevin Begois nemusel zasahovat. Ten už v 16. minutě vystřídal jedničku pro tento zápas Diederika Boera, který utrpěl po tvrdém souboji ve vápně zranění a v zápase nemohl pokračovat. Po delší pasáži bez šancí mohli udeřit z ničeho nic domácí v poslední minutě prvního poločasu.

Po střele Maikela van der Werffa předvedl excelentní zákrok Erwin Mulder a vyrazil míč mířící přesně k tyči na rohový kop. Pět minut po změně stran předvedl výbornou individuální akci Jesper Drost a obešel tři protihráče, Muldera ale nakonec neohrozil. Zwolle se dočkalo v 65. minutě, kdy se prosadil Mateusz Klich. Ten po centru Drosta zůstal zcela opomenut obranou Feyenoordu a hlavou nekompromisně překonal bezmocného Muldera.

Hosté postupně zvyšovali tlak, velkou možnost si vypracovali až v 87. minutě a hned z toho byla branka. Po rohovém kopu pálil Stefan de Vrij a trochu se štěstím našel hlavu Schakena, který nedal Begoisovi žádnou šanci - 1:1. Nicméně Zwolle strhlo vítězství na svou stranu ve druhé nastavené minutě po nedůrazu obrany Feyenoordu. Ta nechala na hranici pokutového území projít Fernadéze a jeho perfektní trefa zapadla přímo k tyči- 2:1.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele