základní část, 23. kolo
09.02.2014 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - AFC Ajax 1:1

Fotbalisté Ajaxu nezvládli ani druhý ligový souboj řadě za sebou a na půdě Zwolle získali pouze bod po remíze 1:1. Vzhledem k zaváhání ostatních hlavních konkurentů však udrželi na čele pětibodový náskok a v tuto chvíli je to tak nemusí příliš mrzet. Domácí se naopak v poslední době zlepšují a patří jim osmá pozice se ziskem dvaatřiceti bodů, reálně se tak rýsuje boj o kvalifikaci Evropské ligy.

Hosté se sice již v úvodní desetiminutovce dostali do vedení, nicméně houževnaté Zwolle srovnalo deset minut před přestávkou a nakonec nerozhodný stav udrželo až do závěrečného hvizdu. Utkání nebylo překvapivě nijak bohaté na vyložené šance a hosté se jen těžko prosazovali přes pečlivou defenzívu Zwolle. Úvodní branku vsítili ze své první vážnější akce již v 7. minutě, kdy se dokázal prosadit Davy Klaasen.

Ten se krásně uvolnil v pokutovém území a po přímém volném kopu pohotově překonal brankáře Boera. V dalších minutách se hrálo bez gólových příležitostí a domácí dokázali vyrovnat ve 36. minutě zásluhou Guyona Fernandeze. Po výborném pasu středem hřiště se mezi dvěma obránci skvěle uvolnil, následně napoprvé brankáře Vermeera nepřekonal, ovšem s dorážkou už neměl nejmenší problém a rozhodl o dělbě bodů.

Ajax mohl jít znovu do vedení v nastavení první půle, když po rohovém kopu a následné hlavičce Veltmana fantasticky zasáhl brankář Boer a odvrátil na další roh. Po hodině hry byl Ajax blízko kýžené brance po načechraném centru za obranu a následné ráně de Jonga na zadní tyč, ale i tentokráte famózně zasáhl Boer. Nicméně od této chvíle tlak favorita ustal a dvacet minut před koncem mohlo Zwolle jít do šokujícího vedení.

Po střele z dálky od Bensona zaduněla za Vermmerem pouze tyč a z následné dorážky poslal Drost balón do břevna. Hosté si až do konce utkání nedokázali vytvořit žádný výraznější tlak a v příštím kole se pokusí odčinit zaváhání doma s Heerenveenem, Zwolle bude hrát o důležité body na půdě zachraňujícího Cambuuru.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

PEC Zwolle 1:3 AFC Ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele