základní část, 29. kolo
02.04.2014 18:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 1:2

Feyenoord dokázal otočit utkání v Almelu a díky gólům te Vredeho a Vilheny zvítězil 2:1. Rotterdamští vyhráli už čtvrtý zápas v řadě a v pohodě se drží na druhé příčce zaručující start v předkole Ligy mistrů. Heracles naopak po dvou zápasech opět prohrál, stále se však pohybuje v klidném středu tabulky.

Zápas začali mnohem lépe domácí, kteří věřili ve zopakování říjnového vítězství z Rotterdamu. Už ve 2. minutě se do výborné pozice dostal Uth, jenž hlavičkoval jen těsně mimo Mulderovu branku. Poté se chvíli moc nedělo, avšak z čista jasna přišel první gól domácích. Ve 14. minutě se po akci Heraclesu po levé straně dostal k Davidsonově přihrávce Illas Bel Hassani a ten střelou přes Janmaata dokonale překvapil Muldera, kterému nejspíš výrazně zkomplikoval situaci špatný výhled. Šťastná rána tak znamenala pro domácí nadějné vedení 1:0!

Heracles byl v tuto chvíli lepším mužstvem, ale druhou branku už vstřelit nedokázal. O to krutější byl gól Feyenoordu, jenž přišel po půlhodině hry. Nejprve s velkým štěstím vyrazil gólman domácích Pasveer Boëtiusovu tečovanou ránu, z následného rohu už však byl krátký na hlavičku Mitchella te Vredeho - 1:1! Hosté šli jednoznačně za vítězstvím a o pouhé dvě minuty později se v další tutovce zjevil te Vrede, tentokrát ale jeho hlavička skončila na tyči!

V 37. minutě mohl vrátit vedení domácím Hassani, jenže mířil jen o pár decimetrů nad. Na tahu tak byli Rotterdamští, kteří na rozdíl od svého soupeře svou šanci bezezbytku využili. Ve 41. minutě se centr z pravé strany dostal až ke kopačkám Tonny Vilheny, jenž pohotovou ranou zajistil svému týmu obrat v zápase - 1:2!

Ve druhém poločase už Feyenoord hlídal své vedení a domácí pouštěl k míči jen zřídka. Hosté mohli přidat třetí gól na konci 59. minuty, když Schaken netrefil ideálně propadlý míč a následná hlavička te Vredeho mířila v obrovské příležitosti mimo. Největší šance na vyrovnání přišla pro Hercles v 63. minutě. Po akci na pravé straně se k míči ve vápně hostů dostal Bel Hassani. Střelec úvodní branky však ani z deseti metrů nepochopitelně netrefil ani prostor mez třemi tyčemi.

V posledních dvaceti minutách vytvořili domácí na Feyenoord mírný tlak, kterému však zatažená obrana hostů s přehledem odolala. Tři minuty před koncem navíc domácí Cziommer obdržel druhou žlutou kartu a Heracles byl nucen dohrávat o deseti. Feyenoord tak nakonec udržel hubené vedení a veze domů důležité tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele