základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:1

Fotbalisté Ajaxu nakonec vybojovali kýžený bod na půdě Heracles a s předstihem si zajistili obhajobu mistrovského titulu, když před posledním kolem disponují čtyřbodovým náskokem na druhý Feyenoord. Amsterdamský celek tak obhájil svůj čtvrtý titul v holandské Eredivisii v řadě a jeho oslavy mohou propuknout naplno. Almelo zůstává se sedmatřiceti body čtrnácté a má definitivně zajištěnou záchranu, navíc může zabojovat i o deváté místo.

Na stadionu Polman byly branky k vidění pouze v první polovině úvodního dějství a poté bylo vidět, že oběma celkům bod bohatě stačí. Ajax měl pochopitelně častěji míč v držení a svého soupeře jasně přehrával, ovšem tolik vyložených příležitostí si vypracovat nedokázal. Domácí zahrozili již v 1. minutě utkání, jenže Hasani z dobré pozici branku favorita minul. Ajax v dalších minutách hrozil ze standardních situací a jediné branky se dočkal ve 12. minutě.

Po krásné přízemné kombinaci se v solidní pozici ocitl Lasse Schøne a nikým neatakován zakončil pohotově do odkryté části branky. V dalších minutách byly k vidění náznaky šancí na obou stranách, Heracles dokázalo vyrovnat v podstatě z ničeho nic ve 22. minutě. Ten využil krásné kolmice za obranu a poté se stačilo podívat, brankář Cillessen neměl vůbec žádnou šanci na úspěch.

Po půl hodině hry mohl dokonce Uth otočit průběh utkání, jenže gólman Cillessen si tentokráte připsal skvělý zákrok. V závěrečné pětiminutovce prvního poločasu měli hosté mírný tlak a ze solidních pozic pálili de Sa s Veltmanem, avšak balón se mezi tři tyče nakonec nevešel. Pět minut po přestávce zahrozil výrazněji Boilesen, z ostrého úhlu poslal balón těsně vedle. V 54. minutě byli blízko vedoucí brance domácí.

K přímému volnému kopu se postavil te Wierik a brankář Cillessen si musel připsat další výborný zásah. Ihned na to pálil po rohovém kopu Streutker, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Až do konce utkání se hrozilo především ze standardních situací a z obou stran se hrálo velmi opatrně, nejblíže k brance měl domácí Uth. Ajax na závěr sezóny přivítá doma zachraňující se Nijmegen, Heracles zakončí sezónu na půdě Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinná výhra a doma s Haagem se bude slavit v Amstru titul .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu se říká trapas - posledních 30 minut zápasu jen odchozených na obou stranách!

Reagovat
Kempes12

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele