základní část, 22. kolo
05.02.2014 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 2:2

Oba výběry hrály v tomto utkání o šest bodů a nakonec se rozešly smírně po remíze 2:2, i když ta se rodila opravdu hodně zvláštním způsobem. Domácí šli do vedení v polovině úvodního dějství, hosté dokázali srovnat krátce po hodině hry. Ovšem Go Ahead vsítilo rozdílovou trefu přesně v 90. minutě a vypadalo to, že je rozhodnuto, nicméně RKC o necelou minutu později fantastickým způsobem znovu srovnalo.

Tým z Deventeru je stále třináctý se ziskem pětadvaceti bodů, Waalwijk má o dva body méně a dokázal udržet stávající čtrnácté místo. V úvodním poločase měli více ze hry domácí a nakonec se dočkali vedoucí branky z jediné gólové příležitosti první poloviny zápasu . Ve 24. minutě totiž krásně zakroutil přímý volný kop Jop van der Linden, který skvělým způsobem přestřelil zeď a poté balón zapadl přesně do horního rohu.

Waalwijk mohl vyrovnat pět minut po přestávce, jenže po krásné přihrávce Joachima a následné tvrdé střele předvedl výborný zákrok gólman Stephan Andersen. Ihned na to mohl na druhé straně zvýšit Godee, jenže v nejnevhodnější moment uklouzl a ze šance tak nic nebylo. Hosté vyrovnali v 64. minutě, kdy se do balónu opřel Damiano Schet a technickou ranou překonal bezmocného Andersena.

Go Ahead hrozilo hlavně ze standardních situací a bylo blízko vedoucí trefě mnohem dříve. Nejprve obrana zapomněla na zcela volného Godeeho a ten asi z pěti metrů minul branku o pár centimetrů. Domácí neustále zásobovali pokutové území soupeře centry, ovšem chytil se až ten v 90. minutě. Respektive po rohovém kopu prodlužoval hlavou do středu vápna Türüc a následně se k balónu propracoval zcela volný Xandro Schenk, který z voleje nekompromisně zakončil pod horní tyčku - 2:1.

Neuběhlo ale ani 60 sekund a Waalwijk ještě vstal z mrtvých po krásném gólu, který mu nakonec vynesl bod. O famózní trefu se postaral Romeo Castelen, který už byl v hodně ostrém úhlu a navíc padal, ještě předtím však vyslal neskutečnou bombu ke vzdálenější tyči a gólman Andersen nestihl vůbec reagovat. Na druhé straně odehrál celé utkání český gólman Jan Šeda, který tentokráte dvakrát inkasoval, na druhou stranu spoustu velkých šancí zlikvidoval.

Autor: Viktor Sandev / rkc-waalwijk.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele