základní část, 15. kolo
01.12.2013 14:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 3:1

Fotbalisté Feyenoordu zvládli lépe šlágr kola s PSV a díky domácí výhře 3:1 si zvedli sebevědomí do dalších kol. Od zhruba dvacáté minuty sice prohrávali, nicméně v nastaveném čase úvodního dějství srovnali a krátce po přestávce se dostali znovu do vedení z pokutového kopu. PSV ihned na to muselo hrát v oslabení bez vyloučeného Brumy a i přes neproměněnou penaltu dokázali domácí pojistit výsledek a nakonec zvítězili 3:1.

Nejvíce vidět byli dnes Graziano Pellé s Jeanem-Paulem Boëtiusem. První jmenovaný dal dvě branky a neproměnil pokutový kop. Boëtius vsítil nádherný vyrovnávací gól, zařídil první pokutový kop a nahrával i u třetí branky Feyenoordu. PSV se propadlo s dvaceti body až na desáté místo tabulky a na vedoucí Arnhem ztrácí již deset bodů, proto bude zřejmě potřebovat nějakou změnu. Feyenoord naopak svou pozici vylepšil a se čtyřiadvaceti body na kontě se posunul na čtvrté místo tabulky.

Eindhoven šel do vedení ve 21. minutě. Adam Maher poslal balón na hranici vápna Jozefzoonovi, ten mu ho pak vrátil do běhu skrz domácí obranu a Maher pak šajtlí uklidil míč k tyči, i když si gólman Mulder na balón sáhl. Nicméně domácí udeřili v ten správný čas a v první nastavené minutě prvního poločasu srovnali stav. Po pasu z levé strany si zpracoval balón Boëtius a poté ho kroucenou ranou napálil do horního vzdálenějšího rohu - 1:1.

O osudu utkání rozhodla úvodní dvacetiminutovka druhého dějství. Po krásné kolmici do vápna zatáhl Arias za rameno právě Boëtiuse a následnou penaltu s přehledem do protipohybu gólmana proměnil Pellé. Za další tři minuty držel Bruma jasně za ruku Pellého a sudí nekompromisně nařídil druhý pokutový kop, Bruma navíc musel po druhé žluté kartě předčasně odejít do sprch. Pellé ale nenaložil s pokutovým kopem nejlépe.

Brankář Zoet sice nevystihl směr střely, jenže Pellé orazítkoval pouze levou tyč. Feyenoordu to však vadit nemuselo a v 65. minutě dokonal obrat, na třetí branku již hosté reagovat v oslabení nemohli. Po přihrávce na levou stranu těsně před pokutové území dokázal Boëtius přesně přihrát před branku a Pellé už měl jednouchou práci. Hosté si až do závěrečného hvizdu nevypracovali žádnou vážnější příležitost a museli tak skousnout další hořkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele