základní část, 18. kolo
21.12.2013 20:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 3:0

Fotbalisté Feyenoordu potvrdili zlepšenou formu z poslední doby a na závěr tohoto roku s přehledem v domácím prostředí přehráli Zwolle 3:0, které naopak dál pokračuje ve své mizérii. Rotterdamský výběr si tak upevnil čtvrté místo o čtyři body před Heerenveenem a navíc stáhl manko na vedoucí Vitesse na rozdíl čtyř bodů. Naopak PEC zakončí podzimní část s dvaadvaceti body a v tuto chvíli je na desáté pozici.

Domácí celek rozhodl o své výhře již v prvním poločase, kde se dvakrát trefil Lex Immers, třetí pojišťující trefu zařídil deset minut po přestávce Jean-Paul Boëtius a poté se utkání spíše dohrávalo. Feyenoord tlačil od první minuty a mohl se dostat do vedení mnohem dříve. Už v 5. minutě měl na kopačce úvodní branku aktivní Immers, který po krásné narážečce Pellého nepřekonal brankáře Boera napoprvé ani z následné dorážky.

Po dvaceti minutách hry po centru Martinse Indiho netrefil balón přesně Pellé a s dorážkou opět neuspěl Immers. Po necelé půl hodině hry přihrál Pellé do běhu Janmaatovi, jeho tečovaný pokus skončil těsně vedle pravé tyče. Ihned na to propálil všechno před sebou Clasie, jenže na levé straně se Boer skvěle natáhl po balónu a míč zastavil. Ihned na to už šanci neměl, po dalším ze série centrů Janmaata pálil Immers tvrdě na zadní tyč - 1:0.

O šest minut později přidal stejný hráč svou druhou branku v tomto utkání. Po chybě Achenteha převzal balón Clasie a poslal luxusní přihrávku právě Immersovi, který neměl problémy se zakončením a po zemi uklidil balón ke vzdálenější tyči. Po přestávce nejprve minul Schaken hlavou zcela odkrytou svatyni soupeře, nicméně gólovou tečku za utkáním udělal v 55. minutě Boëtius, který napodruhé překonal Boera ranou přímo pod břevno - 3:0.

Největší šanci hostů spálil po hodině hry Thomas, který nevyužil zaváhání brankáře Muldera a mířil těsně vedle. V závěrečné desetiminutovce sice Schaken trefil mezeru mezi nohama Boera, míč se však pouze odrazil od tyče. A když o pár minut později střídající Goossens minul tyčku asi o metr, tak se skóre tohoto duelu již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele