základní část, 11. kolo
27.10.2013 14:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 1:2

Fotbalisté Feyenoordu nezvládli ani své druhé utkání proti papírově slabšímu soupeři a v domácím prostředí překvapivě podlehli Heracles v poměru 1:2. V celém zápase měli míč více na kopačkách a tvořili hru, ovšem více střeleckých pokusů zaznamenali hosté a nakonec vsítili o jednu branku více. Feyenoord se tak se sedmnácti body propadl na osmé místo, na vedoucí Twente ale ztrácí jen dva body. Almelo se čtrnácti body poskočilo na dvanáctou pozici.

Feyenoord navíc v předposlední minutě přišel o nejlepšího střelce a zároveň kapitána Graziana Pellého, který byl velmi frustrovaný a neudržel nervy na uzdě. V celém utkání nebylo k vidění příliš vyložených šancí, čemuž odpovídá celkový poměr střel na branku (2:5). Hosté se dostali do vedení necelých pět minut před koncem úvodního dějství, avšak domácí o dvě minuty později dokázali srovnat.

Ve 41. minutě se po pasu Hasaniho dostal k balónu Streutker a usměrňoval ho na zadní tyč, kde si ho nešťastně do sítě srazil Miguel Nelom. Ihned na to se dostali domácí zpět do hry po nádherné kombinaci ve středu hřiště. Po kolmici Vilheny se za obranu propracoval k míči Jean-Paul Boëtius a pohotovou ranou ke vzdálenější tyči nedal brankáři Pasveerovi žádnou šanci na úspěch. Po změně stran se hrálo velmi vyrovnaně a hosté rozhodli o výhře po hodině hry.

V 63. minutě parádně proklouzl do pokutového území Mikhael Rosheuvel, podíval se a milimetrově trefil místo mezi brankářem Mulderem a bližší tyčí. Domácí se za každou cenu snažili srovnat stav utkání, jenže do velkých příležitostí se nedostali a v 89. minutě po absolutním zkratu a velmi nevybíravém zákroku odešel předčasně do sprch Pellé. Feyenoord si pokusí v příštím utkání vylepšit skóre v Cambuuru, Heracles bude bojovat o body na půdě jiného nováčka z Go Ahead Eagles.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele