základní část, 7. kolo
22.09.2013 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:0

Ze stadionu De Kuip se pro Feyenoord stává nedobytná tvrz. Domácí zde zvítězili již potřetí v řadě, když si v rámci sedmého kola Eredivisie poradili s FC Utrecht těsně 1:0. Feyenord konečně začal stoupat tabulkou vzhůru a s deseti body je již na 8. místě. Utrecht okupuje 14. příčku.

Utkání začalo poměrně svižně. Už v 8. minutě byl v nebezpečné vzdálenosti od domácí brány faulován Jens Toornstra. Exekuce přímého kopu ze zhruba dvaadvaceti metrů se ujal sám postižený a jeho utažená střela orazítkovala břevno Mulderovy brány! Šance střídala šanci a diváci se měli skutečně nač dívat. V 19. minutě napřáhl z velké dálky Ayoub, jeho rána jen těsně minula tyč brány hostí.

Poté se hra trochu uklidnila. Domácím dělal velké problémy rozehrávka, avšak Utrechtští toho nedokázali využít. Poklidnou atmosféru rozčísla až gólová akce z 35. minuty. Dlouhý nakopávaný centr z vlastní poloviny na hranici šestnáctky hrudí šikovně sklepl Pellé na nabíhajícího Tony Vilhenu, jenž neměl se zakončením nejmenší problém - 1:0! Vilhena zaznamenal první gól v sezóně. Tou dobou ale ještě netušil, jak cenný pro Feyenoord bude. Do přestávky mohl zajistit dvoubrankový náskok domácích ještě Indi, jeho jedovatá rána ze 44. minuty ale jen těsně minula utrechtskou svatyni.

Přestože byl Feyenoord i po přestávce lepší, první velkou příležitost si v druhém poločase vypracoval Utrecht. Po šikovné příhře Ayouba se na hranici ofsajdové linie zjevil Janssen. Jeho střelu však vyrazil na rohový kop brankář Mulder. Domácí odpověděli vzápětí pěknou ranou z voleje v podání Jordy Clasie, pohotový Ruiter ale stál na svém místě.

Za hosty hrozil opět nevíce De Ridder, jeho průniky za obranu však vycházely naprázdno. Za to Pellého pokusy na druhé straně byly o poznání nebezpečnější. Vytáhlý italský útočník měl v poslední desetiminutovce nejméně tři velmi dobré příležitosti. Njeprve si v 80. minutě naskakoval na rohový kop, jeho hlavička mířila přesně mezi tři tyče, avšak předčasně jásající diváky zchladil zákrokem na brankové čáře gólman Ruiter. Ani napodruhé to Pellému nevyšlo hlavou v 88. minutě a když se netrefil ani po samostatné akci o dvě minuty později, zůstal stav zápasu i po posledním hvizdu rozhodčího pouze 1:0 pro Feyenoord.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele