základní část, 19. kolo
19.01.2014 14:30 CET
2 : 5
(2:3)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 2:5

Fotbalisté Feyenoordu dokázali přestřílet v nedělním střetnutí Utrecht a nasázeli mu hned pět branek, díky tomu se udrželi na čtvrtém místě tabulky se ziskem šestatřiceti bodů a jsou pouze čtyři body za vedoucím Ajaxem. Utrecht držel krok se soupeřem pouze v úvodní půlhodině, poté inkasoval potřetí a ve druhém dějství hosté z Rotterdamu pojistili svůj náskok. Utrecht zůstává se šestadvacet body devátý s dvoubodovou ztrátou na osmé PSV.

Velmi zajímavá byla hlavně první polovina úvodního dějství, kde se diváci dočkali hned čtyř branek. Nejprve po nezajímavé desetiminutovce napřáhl z necelých pětadvaceti metrů Jens Toornstra a jeho nádherná střela zapadla za zkoprněného gólmana Muldera. Utrechtu vydrželo vedení pouze šest minut, v 18. minutě totiž dokázal vyrovnat Ruben Schaken. Ten skvěle přelstil ofsajdovou past a po lehké teči před brankou dopravil míč do sítě - 1:1.

Hosté dokázali otočit vývoj utkání o minutu později, kdy se trefil tradiční ostrostřelec Graziano Pellé. Ten využil nádherné přihrávky Janmaata a nekompromisně zblízka propálil bezmocného gólmana Ruitera. Nicméně o čtyři minuty později bylo znovu vyrovnáno, když de Ridder našel ve vápně nabíhajícího Toornstru a ten svým druhým gólem v utkání znovu dostal svůj tým do hry o body. Ovšem nadějný stav ani tentokráte domácím příliš nevydržel. Ve 33. minutě se totiž dokázal prosadit hlavou po rohovém kopu Stefan de Vrij.

Ihned na to mohl navýšit vedení Feyenoordu aktivní Boëtius, z bezprostřední blízkosti trefil pouze dobře postaveného Ruitera. Hosté tlačili i nadále a necelých pět minut před přestávkou měl na kopačce svůj druhý gól Pellé, ani on v tváří tvář proti Ruiterovi neuspěl. Gólman Utrechtu se musel činit také v samém závěru úvodního dějství, když nejprve předvedl famózní zákrok proti Ayoubovi z metru a následně skočil po balónu na brankové čáře po tečované střele Schakena.

Ruiter byl v neustálé permanenci také po změně stran, když si po deseti minutách musel poradit s tvrdou střelou Oaara. Necelých dvacet minut před koncem tohoto duelu pojistil vedení hostů svým druhým gólem v utkání Schaken, který poslal míč po zemi přesně k pravé tyči. V samém závěru pak ještě přidal pátou trefu Feyenoordu Tonny Vilhena, který po hlavičce Pellého a dalším zákroku Ruitera snadno dopravil míč do branky - 2:5.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele