základní část, 21. kolo
02.02.2014 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 1:1

Utrechtské prokletí pokračuje. Už popáté v řadě nedokázal Ajax na Stadionu Galgenwaard zvítězit. Tentokrát vyválčil pouze remízu 1:1, která ukončila jeho osmizápasovou šňůru výher.

Utrecht, vědom si své nelehké situace, na nic nečekal a do zápasu vletěl po hlavě. Díky tomu se už v úvodní desetiminutovce dostal ke dvěma nebezpečným zakončením. Jako první to po narážečce s Agudelem zkoušel Van der Maarel, ale jeho nepříjemný pokus Cillessen vytěsnil na roh; krátce na to pro změnu mířil asi metr vedle vzdálenější tyčky Toornstra.

Po počáteční domácí převaze Utrechtu se začal prosazovat také Ajax. S gólovou hlavičkou Moisandera si ještě Ruiter bravurním způsobem poradil, na dalekonosnou ránu Daleyho Blinda z 25. minuty už ale nedosáhl - 0:1.

Radost z vedení vydržela favorizovaným Ajacieden jen chvíli. Již po dalších osmi minutách hry předvedl útočník Steven de Ridder krásnou akci, kdy se zbavil bránícího Veltmana, obehrál vyběhnuvšího Cillessena a zakončil do prázdné brány - 1:1. Dění na hřišti se následně uklidnilo. Významně to v ochozech zahučelo až na začátku druhého dějství. Blízko gólu se znovu ocitl De Ridder, který tentokrát krásnou střelou z hranice vápna orazítkoval břevno.

V průběhu 57. minuty zahrozili po dlouhé době opět fotbalisté Ajaxu. Viktor Fischer se prosmýkl mezi trojicí protihráčů a před sebou už měl jen Ruiter, ovšem v zakončení trestuhodně selhal - míč poslal těsně vedle tyčky.

Hosté dokázali dostat Utrecht v závěrečné třetině utkání pod nepříjemný tlak, což vedlo k několika příležitostem, jež zaváněly gólem. Ani jednu z nich ale skvadra trenéra De Boera neproměnila. Blízko byli především Klaassen a Schöne, ovšem prvně jmenovaného vychytal Ruiter, dánský záložník pro změnu trefil pouze pravou tyčku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

FC Utrecht 1:2 ACF Ajax Amsterdam

Reagovat
hradec

FC Utrecht 1:2 AFC Ajax Amsterdam

Reagovat
afc ajax

snáď 0:2 aj keď utrecht je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzes videt z jejich vysledku, tak po novym roce prilis dobri nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

To možná ne, ale Ajaxu se tam dlouhodobě moc nedaří... krom teda jednou v poháru tam myslím hladce vyhráli 3:0 .

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele