základní část, 14. kolo
24.11.2013 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 3:0

Fotbalisté Utrechtu potvrdili v domácím prostředí roli favorita proti Den Haagu a díky skvělé koncovce úvodního dějství si do tabulky připsali důležité tři body. Díky tomu mají na kontě 18 bodů a poskočili na dvanácté místo Eredivisie. Den Haag naopak zůstává šestnáctý se třinácti body a za ním je už o pouhý bod Waalwijk. Domácí sice dohrávali závěrečnou čtvrthodinu v deseti, i tak si dostatečný náskok s přehledem pohlídali.

Přitom v úvodu zápasu byli o něco lepší hosté a už v šesté minutě mohli jít do vedení, jenže hlavičkující Gehrt mířil těsně vedle. Po čtvrthodině hry dokonce zazvonila tyč domácí svatyně a s následnou dorážkou Kramera si dokázal fantasticky poradit brankář Ruiter. Domácí se poprvé ozvali až v polovině druhého dějství, kdy vypálil Oar a gólman Coutinho s vypětím všech sil odvrátil míč alespoň na rohový kop.

Necelých pět minut před přestávkou mohl Den Haag poslat do vedení Mike van Duinen, jenže zblízka nepochopitelně přestřelili, a proto na druhé straně přišel trest v podobě vedoucí branky. Ve 41. minutě si naběhl na krásný centr z pravé strany Steve de Ridder a pohodlnou hlavičkou otevřel skóre utkání. Domácí dostali soupeře definitivně na kolena v první nastavené minutě, když po dalším pasu z pravého křídla zakončoval bez větších problémů do prázdné branky Yassine Ayoub.

Po změně stran sice Coutinho ještě vychytal zblízka de Riddera, ovšem v 53. minutě inkasoval potřetí. Po nádherné přízemní kombinaci se k balónu na malém vápně dostal Kai Heerings a dokázal ho se štěstím procpat do sítě. V dalším průběhu spálily velké možnosti oba týmy, hostující Alberg selhal hned dvakrát a na druhé straně neuspěl de Ridder.

Přesně čtvrthodiny před koncem musel předčasně do sprch Mark van der Maarel po hodně nevybíravém zákroku, v poslední možnosti utkání nebyl úspěšný znovu Alberg. Početní výhoda nebyla znát ani ve zbývajícím průběhu a Utrecht si s přehledem dokráčel pro tříbodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele