základní část, 26. kolo
02.03.2014 16:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 4:0

Fotbalistům Alkmaaru evidentně pomohl postup do osmifinále Evropské ligy přes Liberec a nyní si dokázali celkem snadno poradit s konkurenčním Waalwijkem v poměru 4:0. Díky tomu si v tabulce upevnili sedmé místo se ziskem sedmatřiceti body a na čtvrté místo Feyenoordu, zaručují přímou účast v Evropské lize, ztrácejí osm bodů. Waalwijk zůstává na šestnácté barážové pozici se šestadvaceti body a čeká ho ještě tuhý boj o záchranu.

O svém vítězství domácí rozhodli již v úvodní dvacetiminutovce, kde vsítili hned dvě branky a svůj náskok pojistili v první čtvrthodině druhého dějství. Přitom do vedení mohli jít hosté po sedmi minutách hry, kdy se do pokutového území probojoval Amieux a tvrdě vystřelil, ovšem Alvarado fantasticky odvrátil na rohový kop. O dvě minuty později udeřil na druhé straně Jeffrey Gouweleeuw, který po centru na zadní tyč bez lítosti propálil českého brankáře Šedu.

Po čtvrthodině hry se sám před Šedou ocitl Jóhannsson, jeho pokus ale český gólman fantasticky zlikvidoval. Ve 20. minutě AZ zvýšilo svůj náskok, když nejprve Šeda vyrazil míč před sebe a dorážející Nick Viergever neměl problém se zakončením. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a o sedm minut později se musel brankář Waalwijku činit znovu, po stříleném přízemním centru do brankového území byl včas na zemi a ukradl balón dotírajícím protihráčům.

Po změně stran Alkmaar nepolevil a ve 49. minutě definitivně rozhodl. Po přihrávce Jóhannssona pálil po zemi Steven Berghus z rohu pokutového území a překonal bezmocného Šedu. Stejný hráč se prosadil o dvanáct minut později, když vypálil opět z růžku šestnáctky a tentokráte balón parádně zapadl do pravé šibenice - 4:0. V závěrečné dvacetiminutovce se Šeda ještě vytáhl dvakrát proti Jóhannssonovi a jednou proti Gouweleeuwovi, hlavně díky němu tak zůstal rozdíl ve skóre pouze čtyřbrankový.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele