základní část, 19. kolo
19.01.2014 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 1:0

Rozjetý Ajax udělal další veledůležitý krok při cestě za obhajobou mistrovského titulu. Na domácí půdě porazil ve šlágru 19. kola rivala z Eindhovenu 1:0. Žádná pastva pro oči to tedy ale nebyla.

Už úvodní minuty zápasu naznačily, v jakém duchu se bude zápas odvíjet. Oba celky hrály ustrašeně a hodně opatrně. Především pak favorizovaný Ajax. Ani hosté se ale do žádných zběsilých útočných akcí nehnali. Nepočítáme-li Depayovu střelu, s níž si snadno poradil Cillessen, první pořádná šance přišla až v 16. minutě, kdy se po chybě Veltmana opřel do míče Locadia a poslal jej jen kousíček vedle tyčky.

Eindhoven neměl v prvním poločase navrch, přesto byl mnohem nebezpečnější. Téměř ve všech případech ale hostům chyběla k úspěšnému zakončení přesnost. Mimo mířili Locadia, Depay i Ruiz. Těsně před přestávkou pak mohli naopak udeřit Ajacieden. K odraženému míči se dostal Thulani Serero a z hranice pokutového území pálil pár centimetrů vedle.

Po obrátce se začalo ještě opatrněji, než na samotném počátku zápasu. Domácí byli aktivnější, jejich snaha však vedla jen k minimu zakončení. Klíčový moment celého zápasu duelu přišel v 65. minutě. Moisander pasem do strany našel Schöneho, který z první poslal míč do šestnáctky PSV. Tam se k němu probojoval Kolbeinn Sigthórsson a přesně umístěnou hlavičkou překonal bezmocného Zoeta.

Hosté se pochopitelně nehodlali jen tak vzdát, byl to však Ajax, kdo nadále útočil a hrozil. Perfektní příležitost k navýšení vedení měl především aktivní Sigthórsson, ale jeho ránu z voleje dokázal Zoet vytěsnit do strany. Krátce na to pro změnu mířil Klaassen jen do boční sítě.

Nevyužití těchto šancí mohlo domácí pořádně zamrzet deset minut před koncem řádné hrací doby, kdy si Memphis Depay našel místo pro střelu a po zemi tvrdě vypálil. Ke své smůle ale mířil jen do míst, kde stál připravený Cillessen. PSV i přes závěrečný nápor vytoužený gól vstřelit nedokázalo. Na své konto si tak připsalo další porážku, vinou které ztrácí na vedoucí Ajax už propastných čtrnáct bodů!

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
afc ajax

tak 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kličový zápas sezóny pro PSV, výhra nás může nakopnout..snad 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nené... výhra nakopne Ajax na další cestě za titulem .

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, ale Ajax nakopávat nepotřebuje, když vyhrál 10 z posledních 11 utkání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele