základní část, 6. kolo
14.09.2013 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - PEC Zwolle 2:1

Fotbalisté Zwolle nedokázali prodloužit svou sérii bez porážky a na půdě favorizovaného Ajaxu prohráli těsně 1:2. I díky remíze PSV se udrží po tomto kole na vedoucí pozici se třinácti body, nicméně před Eindhovenem mají náskok jednoho bodu a na Ajax bodů dvou. Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané a ani jeden z týmů se nedokázal gólově prosadit, avšak domácí během čtyř minut duel rozhodli a soupeř pouze snížil v závěru.

Ajax měl tlak od samého začátku a již v úvodní desetiminutovce mohl jít do vedení. Střely Viktora Fischera a Dannyho Hoessena byly ještě zablokovány, ovšem Tobias Sana ohrozil hostující branku prudkou ranou do boční sítě. Amsterdamský celek tlačil i nadále a po necelé čtvrthodině měl obrovskou příležitost Stefano Denswil. Po centru Lerina Duarteho hlavičkoval pouze do dobře postaveného gólmana Kevina Begoise.

Hosté se v celém prvním poločase bránili a odolávali tlaku favorita. To se jim dařilo vskutku perfektně a v úvodním dějství už protivníka do ničeho vážného nepustili. Zwolle předvádělo skvělou obrannou hru i ve druhém poločase a Ajax znovu zahrozil po hodině hry. Na pravé straně se skvěle uvolnil Fischer a také náležitě vypálil, brankář Begois si dokázal s jeho pokusem poradit. Domácí se nakonec dočkali v 72. minutě. Po výborném pasu Ricarda van Rhijna vypálil z první Thulani Serero a Begois byl tentokráte na jeho přesný pokus krátký.

Svěřenci kouče Franka de Boera rozhodli o svém vítězství o čtyři minuty později. Kolbeinn Sigthórsson pobyl na hřišti necelých pět minut a dostal se ke střele z hranice pokutového území. Balón se odrazil od tyče na nohu nešťastníka Maikela van der Werffa, který zamířil do vlastní sítě - 2:0. Zwolle se probudilo v posledních minutách zápasu a vytvořilo si tři velké příležitosti, uchytila se jen jediná.

Nejprve v 85. minutě unikl všem Guyon Fernandez, obešel i gólmana Kennetha Vermeera, jenže po jeho pokusu do odkryté branky zaúřadoval na brankové čáře Denswil. Hostům svitla naděje o pár minut později. Po velkém závaru vybojoval míč ve vápně Giovanni Gravenbeek a uklidil ho pomocí břevna elegantně do sítě - 2:1. Ve druhé nastavené minutě mohl vyrovnat Mustafa Saymak, ale mířil těsně vedle a domácí se přes velký tlak soupeře se štěstím ubránili.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

První porážka Zwolle v sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele