základní část, 14. kolo
23.11.2013 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 3:0

Fotbalisté Ajaxu zvládli podle předpokladů domácí duel s Heracles a po přesvědčivém výkonu ho porazili 3:0. Díky tomu se v tabulce dostali s pětadvaceti body na první místo a minimálně do nedělních dohrávek na něm zůstanou. Almelo v sobotním klání zaostávalo ve všech herních činnostech a propadlo se na patnáctou pozici se třinácti body, zítra se před něj navíc může dostat Den Haag a Almelo by tak kleslo na barážovou šestnáctou příčku.

Domácí svého protivníka mačkali od samého začátku na jeho vlastní polovině a mohli vyhrát mnohem větším než jen tříbrankovým rozdílem. Hned ve 2. minutě poslal domácí do vedení Danny Hoesen, který využil rychlé kombinace a naprosté nepřipravenosti hostující defenzívy, s jeho přesnou ranou nemohl gólman Pasveer nic dělat. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení opět Hoesen, avšak po pasu Moisandera hlavičkoval těsně nad.

Ihned na to vyslal z hranice pokutového území dobrou střelu Schöne, brankář Pasveer dokázal balón zneškodnit. Stejný hráč měl gól na kopačce deset minut před přestávkou, jenže po centru Boilesena mířil o pár decimetrů mimo tři tyče. V samém závěru úvodního dějství ještě hrozil hlavou Davy Klaassen, brankář Pasveer i tentokráte brilantně zasáhl a udržel šance svého týmu na bodový zisk v reálných kruzích.

Ajax přehrával svého soupeře i po změně stran. V 52. minutě neproměnil své dlouhé sólo Viktor Fischer, který zblízka neprostřelil fantastického Pasveera. O čtyři minuty později se už Fischer mohl radovat z uklidňujícího druhého gólu, když po centru Schöneho posílal balón do zcela prázdné branky - 2:0. Dvacet minut před koncem utkání se postaral o perfektní lob z velké dálky výborně hrající Hoesen, míč se nakonec třepetal jen v horní síťce.

Ajax pojistil svůj náskok v 79. minutě. Klaassen využil milimetrového pasu z levé strany a velmi prudkou hlavičkou nedal Pasveerovi nejmenší šanci na úspěch. V závěrečné desetiminutovce se klání spíše dohrávalo a Ajax s přehledem kontroloval pohodlný náskok. Heracles se nezmohlo na vůbec žádný tlak a v zápase si proto nevytvořilo jedinou vážnější příležitost.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
afc ajax

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad formalitka, 3 - 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele