základní část, 9. kolo
06.10.2013 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 3:0

Amsterdamský Ajax navázal na minulé vítězství nad Eagles a neoblíbený Utrecht doma skolil bez větších potíží 3:0. Na vedoucí Twente tak i nadále ztrácí pouze bod.

Utkání ale každopádně mohlo začít pro Ajax velkou pohromou, jelikož už ve třetí minutě šel Cedric van der Gun sám na brankáře Cillessena. Ke své smůle však mířil těsně vedle vzdálenější tyčky. Hned vzápětí na sebe upozornili také domácí, konkrétně mladý záložník Davy Klaassen, jenž využil prostoru, který mu hostující obrana poskytla, a míč poslal pár centimetrů nad.

Ze strany obou celků to bylo na hodně dlouhou dobu vše. Až před přestávkou znovu zahrozil Ajax. Hlavička Klaassena sice gólem neskončila, v poslední minutě první půle ale udeřil Thulani Serero, který napálil míč do utrechtské brány po chybě stopera Derijcka.

Pokud v prvním poločase dokázal Utrecht alespoň párkrát zahrozit, po změně stran byl zcela neškodný. Ajax tak v poklidu kontroloval své vedení, jež v průběhu 59. minuty navýšil. Denswil vyslal na Ruitera štiplavou dělovku, hostující gólman ji vyrazil pouze před sebe, kde se k míči dostal aktivní Davy Klaassen a bez větších potíží jej usměrnil do brány.

Také následně měl Ajax jednoznačně navrch, své další šance ale nebyl schopen využít. Ránu De Sa perfektně vyškrábl na roh Ruiter, Fischer pro změnu nastřelil pouze boční síť. Na třetí trefu si tak diváci museli počkat až do prodloužení, kdy Danny Hoesen překvapil Ruitera nečekanou střelou z ostrého úhlu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
afc ajax

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele